Поминальну неділю в Україні проведуть. Але 6 червня

Рішення Священного Синоду

Як ми повідомляли раніше, у зв’язку з пандемією коронавірусу в Україні та на території Рівненщини зокрема тривають обмежувальні заходи. Стосуються вони зокрема й релігійних питань. Є обмеження щодо кількості людей які можуть перебувати у храмі, а відвідування кладовищ у поминальну неділю заборонено взагалі.


Тоді заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко розповів:


В цьому випадку ми маємо ставити питання безпеки вище. Цей захід підпадає під умови карантинних обмежень. Тим більше зараз передбачені суттєві обмеження для перебування громадян за межами свого обійстя. Провідна неділя буде в межах карантину.


А вже цього тижня у режимі телеконференції відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України) під головуванням Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України.

Провідна неділя, м.Рівне кладовище "Нове", 2018 рік


Під час обговорення питань пов'язаних з впровадженням карантину, підняли й питання відвідування кладовищ під час Провідної неділі. Відповідно до рішення Синоду заходи на кладовищах перенесли на 6 червня.


Відвідання священнослужителями та мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня та звершення на них заупокійних молитов перенести на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020 р.), - йдеться у рішенні Синоду.


Повний текст знайдете за посиланням.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень