Віряни на Костопільщині чергують біля церкви. Конфлікт через храм (ФОТО)

Міжконфесійна ворожнеча розгорілася селі Маща

Віряни ПЦУ та УПЦ МП у селі Маща Костопільського району нині перебувають у своєрідному протистоянні, стосовно Свято-Іоанно-Богосовської церкви у селі.


Останні два тижні богослужіння там правили представники ПЦУ. Проте у суботу 14 грудня о 6 ранку зайшли у церкву та звершили там богослужіння. Про це повідомляє РІВНЕ.Голос Церкви.


Врегулювати у ситуацію щодо приналежності храму й хто саме має право проводити там богослужіння взялися у відділі з питань міжконфесійного врегулювання при Сарненській єпархії УПЦ МП. Керівник цього відділу Віктор Земляний каже:

Вивчивши усі документи на релігійну споруду, ми з’ясували, що підстав утримувати церкву представниками ПЦУ, нема. Релігійна громада УПЦ села Маща і юридично, і кількісно переважує усі претензії прибічників ПЦУ.
 

Нині біля церкви віряни УПЦ МП встановили чергування, аби не пустити представників ПЦУ у храм.

Нагадаємо, що релігійна організація «Релігійна громада Свято-Іоанно-Богословської парафії Сарненської єпархії Української Православної Церкви села Маща Костопільського району Рівненської області» зверталася до Рівненської ОДА щодо зміни підлеглості у канонічних та організаційних питаннях. Йшлося про перехід до Української Православної Церкви (Православної Церкви України). Розпорядження про перехід громади підписував ексголова ОДА Олексій Муляренко.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень