Помиляються майже всі: які слова в українській мові НЕ треба писати з великої літери

Основні правила, коли слова не потрібно писати з великої літери

Українці часто припускаються помилок при написанні слів з великої літери. Ще у школі ми вивчали правила української мови, тому потрібно час від часу повторювати їх, щоб поновлювати свої знання.

Основні правила, коли слова не потрібно писати з великої літери.

Слова «міжнародний», «всеукраїнський», «всесвітній», «національний», «державний»    потрібно писати з малої літери. Використовувати велику букву можна лише в офіційних назвах: Національний театр опери й балету або Державна премія в галузі науки і техніки.

Згідно з чинним правописом, прикметники, утворені від особових іменників за допомогою суфікса -ськ- пишемо з малої літери.

 

Наприклад, український або київський

Слова «міністерство», «департамент», «управління» потрібно писати з малої літери, якщо не вживати повну офіційну назву.

Назви частин, відділів, відділень, секторів та інших підрозділів установ, організацій, а також слова «актив», «збори», «з’їзд», «конференція», «президія», «сесія», «симпозіум», «рада» пишемо з малої букви.

Наприклад, вчена рада філологічного факультету, сесія Хмельницької міськради або кафедра історії України Тернопільського національного педагогічного університету.

Також люди часто припускаються помилок, коли пишуть назви міських, сільських і селищних голів з великої літери, але їх потрібно писати з малої (київський міський голова, голованівський селищний голова).

Але бувають випадки, коли слова, які зазвичай пишуться з малої літери, пишуться з великої. Наприклад, на початку речення або у власних назвах.

Джерело: OBOZREVATEL 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень