Помилки під час заправки авто: Що краще ніколи не робити водіям

Аби не зіпсувати авто

Помилки під час заправки машини можуть допустити навіть досвідчені керманичі. Часто вони спричиняють різні поломки у системах автомобіля. Тож, аби цього уникнути, треба знати, що не можна робити під час заправки.

Поширені помилки автолюбителів

  • Двигун

Заправляти авто можна лише з заглушеним двигуном. Це перша вимога пожежної безпеки. Адже іскра може спалахнути за лічені секунди.

  • Обрив заправного пістолета

Буває, водії рушають, коли ще працівник заправки ще не вийняв пістолет з отвору бака. У такій ситуації водія чекають серйозні проблеми – доведеться заплатити за несправне обладнання АЗС і навіть відповідати за ДТП.

  • Заправка бака «до повного»

Це дуже зручно, коли у тебе повний бак. Це точно підтвердять ті, хто вранці 24 лютого 2022 року не стояв у чергах за пальним, а міг зразу виїхати у безпечне місце. Однак повний бак має свої ризики. Фахівці не рекомендують повну заправку бака влітку, адже на сонці у результаті сильно нагрівання паливо може розширитися та витікати з заливної горловини. Через банальний недопалок може виникнути пожежа...

  • Заливати не те паливо

Автомобілі переважно їздять на бензині й дизелі. Бувають випадки, коли замість одного у паливну систему потрапляє інший вид пального. Якщо двигун ще не запускався, то це означає, що ще не все пропало. А от, якщо ви виявили помилку під час руху, тоді вам доведеться промивати усю паливну систему.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень