Чекаємо на 65 грн/л: ціни на пальне скоро здивують

Найбільший підступ буде із дизелем, вважають експерти

Фото ілюстративне, УНІАН
Фото ілюстративне, УНІАН

Після того, як Нацбанк на 25% підняв офіційний курс долара, деякі експерти очікують зростання цін на пальне. Водночас роздрібні ціни на бензин і дизель в Україні поки «тримаються», а автогаз продовжує дешевшати.

На думку директора «Консалтингової групи А-95» Сергія Куюна, завдяки зниженню світових цін на нафту і нафтопродукти, ціни на пальне в Україні можуть залишитися на поточному рівні.

Водночас виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин вважає, що варто очікувати зростання цін. Щонайменше, на бензин.

– У нас були закуплені досить великі обсяги палива за курсом 29,25/$. Ми сьогодні бачимо на заправках 50 грн за літр А-95 і десь 57 грн за дизпаливо. Це залишки купленого по 29,25/$, - пояснив він.

Сергій Куюн прогнозує, що коли ці запаси вичерпаються, нафтові трейдери збільшать ціну на заправках. Коли вони почнуть закуповувати по 36,3 грн за долар, бензин зросте в ціні до 56-57 грн/л, а дизель буде коштувати під 65 грн.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень