Поляків зобов’язали повідомляти про українських чоловіків призовного віку?

Що кажуть офіційні особи Польщі щодо цього твердження російської пропаганди

Росіяни поширюють брехню про примусову мобілізацію українців у країнах ЄС – нібито польських роботодавців зобов'язали викривати українців призовного віку для того, щоб потім їх примусово відправляли на фронт.

Про черговий міф Кремля повідомив для Polska Times уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

За його словами, росія продовжує кампанію з дезінформації в Польщі та інших союзників України. Цього разу Москва поширює брехню про «примусову мобілізацію українців».

Зокрема, російський політик Сєргєй Цеков стверджує, що за вказівкою польської влади, «роботодавців змушують доносити на українців, які втекли від мобілізації». Станіслав Жарин додав, що подібні тези пропагував так званий «підполковник ЛНР у відставці» Андрєй Марочко. На його думку, заяви Цекова і Марочка є черговими елементами дезінформаційної кампанії, яку проводять російські спецслужби.

Станіслав Жарин

Кампанія, яка ведеться в Європі, спрямована на те, щоб зіпсувати відносини між українцями та громадянами країн-союзниць, дестабілізувати державні стосунки, – наголосив Жарин.

Він зазначив, що російські пропагандисти також поширюють неправдиві повідомлення про нібито погіршення ставлення поляків до українців, що мало б підбурювати до антиукраїнських акцій.

В дописі у Twitter Жарин додав, що Росія веде подібну дезінформаційну діяльність і в інших європейських країнах, у тому числі у Литві та Латвії, а останнім часом також у Великій Британії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень