Поляків попередили про масові аварії каналізаційної системи: бо виливають олію в унітаз

Причина – підозра щодо того, що олія українська

Такі відео ширяться в соцмережах:

Інтернет-користувачі у Польщі бойкотують Куявську олію.

Як пише польське видання Onet:

Просто введіть фразу «olej kujawski» в TikTok або X, щоб знайти записи користувачів Інтернету, які виливають цей продукт.

 

Він потрапляє в раковину, унітаз або... автомобільний бак.

 

Таким чином поляки хочуть виявити солідарність із фермерами-страйкарями та підтримати їх протест проти напливу товарів з України, які, на їх думку, розорюють польські господарства.

 

Цікаво, що останнім часом олія Куявська суттєво подешевшала. Зазвичай літрова пляшка коштувала близько 10 злотих (96 грн), а зараз у популярних супермаркетах її ціна складає лише 5 злотих.

Список компаній, які закуповують українське зерно, був оприлюднений сторінкою у Facebook «Сільське господарство Польщі».

Публікація набрала тисячі поширень та сотні коментарів. Більшість із них – голоси обурення.

Польське видання зазначає, що за сторінкою з викладеною інформацією стежать близько 10 000 людей. людей, і жодна конкретна особа не підписується своїм іменем. Тому важко оцінити достовірність цієї інформації, - повідомляє Onet.

Люди швидко помітили, що в списку є компанія Bunge Polska sp. z o. o., яка виробляє Куявську олію, і почали зливати її в каналізацію.

Компанія прокоментувала ситуацію так: 

У рамках нашої регіональної та глобальної комерційної діяльності у 2022 році Bunge імпортувала кукурудзу та соняшник з України, більшу частину яких потім продала та експортувала за межі Польщі. Протягом останніх п’яти років Bunge не імпортувала до Польщі український ріпак чи ріпакову олію. 

Поляки, які не втратили здоровий глузд, зауважують, що олія в раковині або унітазі може спричинити поломку сантехніки та засмічення труб. А якщо це багатоповерхівка – це може становити загрозу для каналізації усього будинку і його мешканців.

Крім того, такий підхід також дуже неекологічний. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень