Поляки вимагають заборонити ввіз малини з України та перекривають дороги з колонами фур (ВІДЕО)

Тим часом ціни на українську малину продовжують знижуватися

У Польщі виробники малини кілька днів поспіль блокують дорогу в Ополе-Любельському (перехрестя воєводських доріг 824 і 747 в Люблінському воєводстві, Польща), протестуючи проти низьких закупівельних цін на ягоди.

Як повідомляє Radio.lublin.pl, польські аграрії вкрай незадоволені тим, що в країну ввозять українську малину, яка позбавляє їх можливості реалізувати власну продукцію за конкурентною ціною.

«Виробництво хорошої малини коштує не менше 7 злотих за кілограм, плюс вартість збору, тобто 2-2,5 злотих», – повідомив віце-президент польської асоціації виробників фруктів Кшиштоф Цибулак

Кшиштоф Цимбалюк -- ліворуч

Він зазначив, що закупівельники зараз пропонують близько 4-5 злотих за кілограм малини.

«Як нам конкурувати, коли малина постійно йде з України? Як з попереднього сезону, так і тепер нова, свіжа. В інтернеті вже кілька сотень пропозицій, адже врожай в Україні почали збирати раніше. Готова заморожена коштує 6-8 злотих», – заявив Цибулак.

Аграрні об’єднання Польщі планують і надалі проводити акції протесту виробників малини, яку підтримає Польська асоціація виробників фруктів, а також Agrounia, яка активно протестувала проти українського зерна.

Тим часом ціни на українську малину загалом практично є вдвічі, коли не втричі нижчими, якщо виходити з курсу. 4,11 zl. за 1 (один) долар США

При цьому, аналітики EastFruit дійшли висновку, що ціни на українську малину, попри їхній приголомшливо низький для фермерів рівень, найімовірніше, поки що не досягли свого нижнього рівня.

За інформацією учасників ягідного ринку, нижня межа закупівельних цін на малину у населення вперше опустилася нижче психологічного бар’єра в 50 центів США за кг.

У центрах вирощування малини повідомляють про ціни в 18 грн/кг ($0,49), і навіть почали з’являтися перші спроби закупівельників знизити ціни до 17 грн/кг ($0,46).

 

Проте, за такою ціною, начебто, поки що не було значного потоку охочих доставляти малину на переробку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень