Не Британія чи Німеччина: економісти назвали країну, яка їх переплюне і куди вже скоро ринуть заробітчани

Багатшою за найпотужніші економіки вона стане вже у 2030-му

Фото ілюстративне

Ці заяви про Польщу, яка почала наздоганяти найбільші економіки Європи. 

Відомий фінансист і генеральний директор інвестиційної компанії Terra Firma Гай Хендс заявив у подкасті Bloomberg про невтішні перспективи для Великої Британії після Brexit, зокрема, погіршення інвестиційної ситуації. За його словами, якщо Об'єднане королівство підтримуватиме ослаблення відносин з Європейським Союзом, то воно буде біднішим за ЄС, пише money.pl.

Я дивлюся на Велику Британію і бачу, що в 2030 році Польща буде багатшою за нас. А в 2040 році ми будемо бідняками в Європі, - сказав Хендс.

Вечірня Варшава

Німецьке видання Die Welt опублікувало інтерв'ю з економістом Райнером Цітельманном. У своїй нещодавно опублікованій книзі «Кар’єрний ріст дракона та білого орла» Цітельманн описав економічні успіхи В’єтнаму та Польщі після падіння Берлінської стіни в 1989 році.

За словами економіста, спільною рисою, яка пов’язує в’єтнамців і поляків, є позитивне ставлення до збагачення.

Він посилається на дослідження, які показують, що

  • у В’єтнамі капіталізм найчастіше асоціюється з прогресом, інноваціями та широким асортиментом товарів
  • у Німеччині - з жадібністю, тиском та корупцією. 62% німців вважають багатих людей егоїстами.
  • у Польщі таку точку зору поділяють лише 19% опитаних. Також 49% громадян Німеччини називають багатих жадібними, у Польщі вдвічі менше таких думок.

 

В’єтнам і Польща відійшли від планової економіки, тоді як Німеччина крокує до планової економіки, — зазначає Цітельманн.

Варто зауважити, що в травні цього року голова Національного банку Польщі заявив, що ВВП країни майже на 28% вищий, ніж в 2015 році.

Один з центрів допомоги українцям у Польщі

За його словами, Польща розвивається швидше, тому що має власну валюту, яка дає «потужний прискорювач темпів зростання».

Адам Глапінський додав, що в найближчі 10 років країна могла би досягти рівня ВВП на душу населення на рівні Франції та Великої Британії.

Джерело: UKRAYINA.PL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень