Поляки масово звільняють українських заробітчан-чоловіків

Кому не пощастило і чи вдається знайти нову роботу?

Польські компанії, що були пов’язані з громадянами рф, встигли відчути тиск санкцій.

Їм довелося відмовитися від партнерів-росіян та збуту своєї продукції на теренах країни-агресора. Така переорієнтація бізнесу не могла не позначитися на обсягах виробництва.

Тож деякі з підсанкційних компаній були змушені згорнути свої потужності та звільнити частину працівників, чимало з яких виявилися українськими заробітчанами.

Постраждали від санкцій проти рф зокрема чоловіки, які працювали на польських металургійних заводах та інших виробництвах тяжкої промисловості. Такі дані повідомили у аналітичному відділі міжнародного кадрового агенства Gremi Personal.

Та попри масові звільнення українців, дефіциту вакансій для чоловіків у країні не виникло. Ба більше, з початку війни їх число збільшилося майже на 20%. Адже українці сильної статі почали масово повертатися на батьківщину, щоб вступити до лав Збройних сил та захищати Україну від ворога.

Таким чином звільнені із підсанкційних підприємств українці, які все ж залишилися у Польщі, дуже швидко знайшли собі нову роботу у автопромисловості, логістиці та на харчових підприємствах.

Варто зазначити, що чоловікам-мігрантам знайти роботу у Польщі значно легше аніж жінкам. Понад 70% вакансій від польських роботодавців є суто «чоловічими», як то будівельник, працівник на металургійний завод або водій-далекобійник.

Проте влітку та на початку осені, у так званий високий сезон, роботи у Польщі вистачає і жінкам – запевняють компанії з пошуку роботи. Переважно це місця на підприємствах харчової промисловості – рибних та м’ясних заводах, фабриках із виготовлення делікатесів тощо.

Джерело: Gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень