Шматувала прапор, називала українку мавпою, повією та потворою у дешевому одязі – росіянка у Швеції залишилась без роботи (ФОТО/ВІДЕО)

Завдяки витримці українки, яка зафільмувала образи на свою адресу

Відео миттєво розлетілося мережами. Менше, ніж за добу його переглянули понад 200 тисяч осіб. Українку Ольгу Кайду підтримали не лише обурені глядачі, на відео відреагував роботодавець росіянки та Посольство України в Швеції, що звернулося до поліції.

Інцидент трапився у Стокгольмі, біля посольства росії у Швеції.

Українка Ольга Кайда розповіла, що 25 квітня вона дорогою додому побачила літню жінку, яка паплюжила український прапор біля російського посольства у Стокгольмі. Дівчина дістала телефон та почала фотографувати дії жінки.

Побачивши це, остання підійшла та почала словесно нападати на українку. 

Ольга розповіла:

- Тоді я увімкнула камеру й запитала, чому вона це робить. Вона відповіла, що я нацистка, повія, маю негарний вигляд, дешевий одяг і скоро помру. Потім моя батарея сіла.

У коментарях до відео висловлюється захоплення та здивування залізним нервам нашої Ольги. І дійсно, переглядаючи запис, дивуєшся, як вона настільки спокійно змогла витримати такий потік бруду.

Нападниця заявила, що їй 70 років, живе у Швеції близько 30 років, а «такі», як Ольга прибирають у неї на дачі. Вона обзивала українців «тухлими, брудними фашистами», повіями… Вихвалялася своїм дорогим одягом, вказуючи на ніби то дешеве вбрання Ольги.

Називала українку страшною, потворою…

Після поширення відео у соцмережах небайдужі українці швидко знайшли інформацію про нападницю.

Росіянку звати Євгенія Денисова. Вона працює у шведській компанії Lernia, яка займається підбором персоналу та надання освітніх послуг. Тож не виключено, що Денисова працювала вчителькою.

Роботодавець росіянки доволі швидко відреагував на ситуацію:

Нам стало відомо, що у соцмережах поширюється відео, на якому працівник Lernia словесно нападає на іншу людину. Хочемо уточнити, що особа, яка висловлювала погрози, наразі не працює у компанії й туди не повернеться. Ми категорично відмежуємось від образливих думок, які висловлює ця людина.

Відреагували на образи громадянки України і у посольстві України у Швеції:

Посольство вже звернулось до шведських правоохоронних органів з проханням надати правову оцінку зазначеному вчинку та вжити заходів реагування.

 

Подібні висловлювання та поведінка не мають бути проігноровані. Дана особа має понести передбачену законодавством відповідальність.

До Ольги також для висвітлення ситуації звернулися шведські журналісти.

Сама ж Ольга Кайда зауважила:

Цим постом я хотіла б підвищити усвідомлення того, що люди з такими цінностями живуть в демократичних суспільствах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень