Польща збудує новий автомобільний пункт пропуску на кордоні з Україною

Цього року почнуть

У 2021 році на кордоні України та Польщі почнуть будувати новий автомобільний пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Збудувати його планують за чотири роки.

Планується, що це буде спільне приміщення, де працюватимуть українські й польські прикордонники і митники. Пункт пропуску будуватиме польська сторона, а українська має  відремонтувати дорогу Нижанковичі – Самбір у межах польського кредиту на ремонт дороги Яворів – Грушів.

Про це виданню Захід.нет розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

У Мальховіце збудують автомобільний пункт пропуску з супутньою інфраструктурою та пунктом реєстрації автобусів, будівлею поглибленого огляду з польської та української сторони, п’ятьма кабінами прикордонного контролю у напрямку виїзду та в’їзду тощо.

За кошти ЄС планують будувати й інші пункти пропуску: Боберка–Смольник, Лопушанка–Міхновець у Самбірському районі, Варяж–Усьмеж, Белз–Будинін, Белз–Осердув у Червоноградському районі на Львівщині. Натомість ЛОДА має відремонтувати дороги до майбутніх пунктів пропуску. Цього року лише виготовлятимуть проектно-кошторисну документацію на ці дороги.

Будувати новий пункт пропуску у Нижанковичах планували ще у 2016 році. Польська сторона тоді відремонтувала більше ніж 6 км дороги від Перемишля до Мальховіц. На українській стороні завершено ремонт дороги у межах Нижанковичів. Зараз на Львівщині працює шість автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Польщею, один піший та чотири залізничні.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень