Польща готує закон, який заборонить соцмережам блокувати користувачів (ФОТО)

Чи підтримали б ви щось подібне в Україні?

Міністерство юстиції Польщі готує законопроєкт, який заборонить соціальним мережам видаляти повідомлення і блокувати користувачів.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

У міністерстві стверджують, що соціальні мережі мають служити платформою свободи слова. Натомість, все частіше можна спостерігати надмірне втручання в контент, який публікується.

Збігнев Зьобро

«Жертвами ідеологічної цензури часто стають представники різних польських рухів, чий онлайн-контент видаляється або блокується», - сказав міністр юстиції Збігнев Зьобро.

Відповідно до законопроєкту, адміністрація вебсайтів соціальних мереж не матиме права видаляти повідомлення або блокувати дії користувачів, якщо контент, представлений в якості основи для прийняття рішення, не порушує польське законодавство.

Якщо ж вони це зроблять, користувач отримає право подати скаргу на адміністрацію. На вебсайт соціальної мережі можна навіть подати до суду, якщо відповідь виявиться незадовільною або якщо адміністратори сайту не дадуть відповіді на скаргу протягом 48 годин.

Себастьян Калета

«Час в Польщі прийняти постанови, спрямовані на захист свободи слова в інтернеті від посягань з боку великих корпорацій», - пояснив ситуацію державний секретар Міністерства юстиції Себастьян Калета, який курирує законопроєкт.

Не виключено, що ця законодавча ініціатива реакцією на останнє рішення відомих соцмереж, включаючи Twitter, Facebook та Instagram, заблокувати сторінки президента США Дональда Трампа.

Фото до відповідного матеріалу Euractiv

Однак, чи вдасться Польщі забезпечити остаточне ухвалення та повноцінне виконання свого закону нині сказати важко.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень