Квіти на льоду. Хочеш купити – взувай ковзани!

Щоб не закриватися на локдаун

У зв`язку із зимовим локдауном у Польщі багато розважальних закладів змушені зачинитися. Однак одна із ковзанок у місті Щецин вирішила перепрофілюватися у квіткову крамницю на льоду, адже їх не зобов’язують закриватися.

На ковзанці облаштували склад з квітами, які стоять посередині льодового поля. Щоб їх придбати, необхідно купити вхідний квиток на «льодовий склад» і самостійно забрати квіти. Найзручніше зробити це, виїхавши на лід на ковзанах, хоча можна вийти і в черевиках. Пункт прокату ковзанів зараз не працює – про них треба подбати самостійно.

Співвласник тепер уже квіткової крамниці «Льодогриф» у Щецині Томаш Форнальський каже, що ковзанка не працює - працює склад з квітами на льоду. Тут холодно, квіти довго залишаються свіжими і гарно виглядають.

Ми продаємо квіти, і нас не цікавить, чи хтось по них іде, чи човгає по льоду, чи їде на ковзанах.

З численних фото у соцмережах можна помітити, що льодова крамниця стала популярною серед мешканців міста, може, навіть більше, ніж коли то була просто ковзанка.

Пан Форнальський також додав, що ідея перепрофілюватися з`явилася через складну ситуацію, у якій опинилися підприємці, котрі були змушені припинити свою діяльність через локдаун:

Держава обіцяє допомогу для підприємців, але на ковзанках працюють лише сезонні працівники, тому жодна фінансова підтримка нам не світить. Зачинятися теж надто дорого, бо треба розморозити, а потім знову заморозити лід, а це займає тиждень.

Справою зацікавилися поліція і санітарна служба, й у неділю, 3 січня, вони вирушили на перевірку до крамниці. Поліцейські лише зробили фото і передали справу санітарній службі, де триватиме розслідування. Власник заявив, що не визнає жодного штрафу, якщо його отримає, оскільки упевнений, що не робить нічого забороненого.

Польські підприємці, які несуть величезні збитки, викручуються, як можуть, аби продовжувати працювати. Раніше у Польщі через локдаун

фітнес-клуб у Кракові перепрофілювався у Церкву Здорового Тіла, кав`ярня в Хелмі запрошувала на платні дегустації своїх страв, щоб отримати про них відгуки (це була лише формальність), а готель у гірськолижному курортному містечку Закопане продавав абонементи на паркінг, до яких безкоштовно додавав ваучер на проживання у готельному номері.

До усіх цих закладів теж навідувалася з перевірками поліція, але порушень не виявила – формально все було законно.

Ангеліна Ралко,

Щецин (Польща).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень