Половина України приїде до Рівного, щоб потанцювати

Популярний серед рівненського бомонду «Танцювальний БУМ» переростає у новий формат: з іменитим журі та новими учасниками

Всеукраїнський фестиваль хореографії «Art soul» приурочений до Міжнародного дня танців. Ініціювало подію відоме у культурних колах Рівного сімейство хореографів Супонькіних.

На захід обіцяють привезти колективи із західних областей, а також з Києва, Одеси, Харкова, Івано-Франківська, Сум та Чернігова. Учасникам фестивалю вже продумали програму: від майстер-класів до нічних екскурсій містом.

Три дні насичених занять та екскурсій завершаться гала-концертом на великій сцені, яку встановлять на майдані Незалежності у неділю, 30 квітня.

За словами начальника управління культури і туризму Рівненської міської ради Тараса Максименка, «Art soul» став переможцем конкурсу «Громадський проект Рівне: бюджет міських ініціатив».

На цей фестиваль виділено трохи більше 600 тисяч гривень з міського бюджету. Взагалі це проект, один із 10, за який проголосувала громада міста. У цю суму включено проїзд і проживання учасників з інших міст, також виготовлення атрибутики фестивалю та нагород. Отож, наприкінці квітня міський будинок культури «Текстильник» прийматиме півтори тисячі учасників, - уточнив Максименко.

Максименко натякнув на те, що гроші, вкладені у фестиваль, повернуться місту. За однієї умови. Якщо Рівне сподобається гостям «Art soul» і вони сюди повернуться.

Головний адміністратор фестивалю Тарас Лагнюк представив нагороди та атрибутику, яку розробляв відомий у Рівному художник Олексій Огонь.

Їх демонтсрувала дружина Тараса - Валерія Супонькіна-Лагнюк

У середу, 19 квітня, проект «Art soul» рекламували учасники кількох попередніх концертів із назвою «Танцювальний БУМ».

Серед них - журналіст Олександр Курсик, лікарі Сергій Сулімовський та Сергій Жабчик, Геннадій Фіськов, Наталія Колесова і Тарас Максименко, Ліана Диновська та Ірина Яблонська.

Судитимуть учасників фестивалю відомі в Україні хореографи.

Серед них Петр Петрович Наку, соліст «Київ-МОДЕРН-БАЛЕТУ» Раду Поклітару, Ілона Федорко, фіналістка шоу «Танцюють ВСІ», Тетяна Чакава, завідувач відділення сучасно хореографії Європейського університету, Тетяна Островерх, всесвітньовідомий хореограф постановник.

Обіцяють організатори привести в Рівне і Аділіо Порту та «Київ КРЮ».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень