Пологові будинки закриватимуть в Україні: кому це загрожує

Що зміниться наступного року

Фото з мережі
Фото з мережі

Пологові будинки, в яких за рік народжується менше як 150 малюків, закриватимуть.

Вимогу за кількістю пологів Національна служба здоров'я висуває вже з наступного року, аби таким чином вплинути на смертність немовлят в Україні. Адже за минулий рік померло 1469 новонароджених, повідомляє ТСН

Очільниця асоціації неонатологів Тетяна Знаменська розповіла, що 150 пологів мало, аби тримати кваліфікацію лікарів на найвищому рівні.

Це за собою тягне дуже багато помилок професійного характеру. В регіонах треба залишати медустанови, де 300 пологів і більше на рік, – розповіла вона.

300 пологів на рік – це той мінімальний показник, за якого можуть працювати пологові будинку у ЄС.  Однак в НСЗУ до такого кардинального кроку не готові. Поки планують закрити лише майже 70 медичних установ. З ними Національна служба здоров'я не підпише угоди, а це означає,  що пологові відділення не отримають фінансування.

З цих 70 – 30 мають менш як 50 пологів на рік. Ми не говоримо про пологові будинки. Ми говоримо про пологові відділення у лікарнях, – пояснила очільниця НСЗУ Наталія Гусак.

Водночас тим закладам, які залишаться НСЗУ обіцяє збільшити тариф за пологи з 10 до 15 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень