Поліція перевірить усі факти негідної поведінки копів поза службою (ВІДЕО)

Після вбивства 5-річного хлопчика

Про це сьогодні розпорядився Голова Нацполіції України Сергій Князєв. Він зазначив, що

перевірятимуть заяви і скарги громадян щодо ганебної та неналежної поведінки поліцейських як під час несення служби, так і поза службою. Такі перевірки проведуть у всіх областях України, у тому числі, й на Рівненщині.

Очільник Національної поліції наголосив, що трагедія у Київській області із 5-річним Кирилом Тлявовим вразила усе поліцейське суспільство:

Ми виявили в області (Київській – ред.) системні проблеми у блоці превенції, і кілька тижнів тому прийняли рішення про зміну всього керівного складу цих підрозділів. За два роки служби на посаді Голови було мало областей, на відміну від Київської, куди я приїздив і звільняв всю вертикаль блоку громадської безпеки, - повідомив Сергій Князєв.

Так, ще 22 травня під час наради в обласному главку змінили увесь особовий склад керівників блоку превенції Київщини – від заступника начальника поліції області до начальника відділу та відділення саме у Переяслав-Хмельницькому підрозділі. На всі керівні посади призначили здебільшого молодих працівників, які показали позитивні результати в роботі:

Незважаючи на такі кардинальні зміни, ми не встигли найголовнішого – попередити смерть дитини. Попередніми доповідями службового розслідування у Переяслав-Хмельницькому встановлено, що один із затриманих поліцейських системно порушував суспільні норми поведінки. Місцеві мешканці мали до нього багато претензій людського характеру. Але реакції з боку керівників підрозділу не було.

Князєв поставив завдання усім відповідним підрозділам негайно провести перевірку всіх заяв і скарг громадян щодо ганебної чи неналежної поведінки поліцейських поза службою:

Наголошую на негайній реакції – кожне звернення громадян щодо негідної поведінки поліцейських у побуті розглядати як надзвичайну подію. Звіт перед громадою – запорука вашого знаходження на службі, – наголосив Князєв.

Нагадаємо, у суботу, 1 червня на Київщині внаслідок випадкового пострілу 5-річний хлопчик отримав поранення голови.

З'ясувалося, що поліцейський «пристрілював» рушницю, коли випадково один постріл влучив на подвір’я, де у той час гуляв малолітнй хлопчик.

За попередніми висновками медиків, він отримав тяжке поранення голови і відкриту черепно-мозкову травму. Його госпіталізували, утім у понеділок, 3 червня, він помер.

Двох підозрюваних у цьому поліцейских затримали, їм вже оголосили про підозру.

Зазначимо також, що сьогодні у центрі Рівного збирали підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень