Поліцейські Рівного попереджають мешканців про активізацію «спеціалістів»

Вони представляються соціальними працівниками, співробітниками пенсійного фонду чи медпрацівниками і ошукують людей

Поліцейські Рівного повідомляють про нові «атаки» аферистів, які телефонують до осіб похилого віку та намагаються випитати особисті дані, зокрема й інформацію про наявність заощаджень.

Нещодавно на лінію 102 надійшло сім повідомлень від жителів Рівного про підозрілі телефоні дзвінки.

Невідомі телефонують на стаціонарний номер, представляються соціальними працівниками, співробітниками пенсійного фонду чи медпрацівниками.

 

Під час розмови розпитують, із ким проживають пенсіонери, чи наявні у них грошові кошти тощо.

 

При цьому підкреслюють, що незабаром прийдуть до них, аби обміняти старі купюри на нові чи з метою заміни старих пенсійних посвідчень на нові.

Поліцейські попереджають – так працюють аферисти. Адже ті, кому телефонували невідомі, це особи похилого віку – найуразливіша категорія населення.

Крім того, до самотніх 88-ми та 90-річних пенсіонерів в обідню пору прийшли двоє чоловіків, які назвалися працівниками газового підприємства.

За «заміну лічильників» в обох жертв вони взяли кошти в сумі близько 500 гривень. Заміну пообіцяли провести впродовж години та роботи так ніхто і не виконав.

 

Коли пенсіонерки запідозрили аферу, самостійно звернулися до оператора газової служби, який повідомив, що жодних перевірок чи планових замін лічильників не проводять. Однак зловмисники, збагатившись за чужий кошт, зникли у невідомому напрямку.

Правоохоронці застерігають громадян у жодному разі не повідомляти свої персональні дані, адресу чи майновий стан незнайомцям.

Якщо вам телефонують невідомі – кладіть слухавку і не підтримуйте розмову з ними.

 

У жодному разі не впускайте до оселі осіб, які представляються працівниками комунальних підприємств. Справжні працівники мають уніформу та посвідчення з підприємства та не проводять оплату «з рук».  

Також поліцейські звертаються до молодих людей, аби вони попередили своїх рідних,  родичів-пенсіонерів чи знайомих, адже вони не завжди мають змогу отримати важливу інформацію про зловмисників зі ЗМІ.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень