Поки чиновники скандалять, діти ходять 15 кілометрів до школи пішки

Напередодні відбулися громадські обговорення щодо закупівлі шкільних автобусів марки «Мрія»

На обговорення прийшли як представники влади, так і громадські активісти та батьки. Відразу ж розпочалося жваве обговорення не тільки майбутнього тендеру, а й вже проведеного. Зокрема, на адресу управління освіти, його очільника Григорія Таргонського та тендерного комітету посипалося чимало критики.

Як відзначив депутат обласної ради Олександр Савчук, автобуси не перевірялися на відповідність нормам ДСТУ. Також він відзначив, що автобуси під час нового тендеру все ж варто закуповувати українські. Він ставив у приклад одну з волинських фірм-виробників, товар якої хоч і дорожчий на 900 тисяч, втім, відповідає всім європейським нормам.

Інший депутат обласної ради Сергій Свисталюк вніс пропозицію змінити тендерну документацію таким чином, щоб не можна було закуповувати автобуси в тих фірм, що зареєстровані на території країни-агресора або мають там виробничі потужності.

Громадська активістка Любов Українчук висловилася категорично проти закупівлі автобусів «Мрія», адже вважає, що це фінансування російської армії.

Як відзначив голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук, проблему потрібно вирішувати негайно, адже поки тривають переговори щодо тендерів, діти ходять до школи пішки. В деяких селах ця відстань досягає 15 кілометрів. Тому він вніс таку пропозицію:

То може було б цілком логічно, щоб на сесії обласної ради, яка відбудеться 4 листопада, депутати виділили суми коштів, які дозволять нам, районам, укласти дійсно договори з перевізниками і підвозити дітей у тих школах, де вони не можуть добиратися до навчання. Поки законодавець не змінить закони, поки ми не зможемо провести нормальний тендер і не купувати російські шкільні автобуси.

І так як ці громадські обговорення носили лише консультативний характер, представники облуправління освіти прийняли до уваги всі висунуті пропозиції. Кажуть, саме на їхній основі прийматиметься рішення щодо проведення другого тендеру по закупівлі шкільних автобусів.

Нагадаємо, у серпні цього року для кількох районів Рівненщини на умовах співфінансування були придбані шкільні автобуси "Мрія". Згодом чиновників ОДА звинуватили у тому, що вони закупили транспортні засоби російського виробництва.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень