Покладіть у холодильник: чого ви не знали про презервативи

Цікаві факти про найпопулярніший метод контрацепції

13 лютого – Міжнародний День презерватива.

Цікаво, що його відзначають у переддень Дня всіх закоханих. Своєрідне нагадування про те, що кохання - це, звісно, добре, але й про безпеку забувати не треба

Ця дата увійшла у календарі у 2007 році. У цей день проводять просвітницькі заходи щодо безпечного сексу та профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Найуніверсальніший виріб, що підходить всім

Не існує медичної причини, за якою хтось не може використовувати презервативи. Є варіанти навіть для людей з алергією на латекс – зроблені з поліуретану і поліізопрену.

На початку історії презервативи робили з підручних засобів

За легендою, цар Мінос з Криту потрапив під прокляття, через яке у його спермі були змії та скорпіони. Тож, щоб захистити свою партнерку, Мінос зробив презерватив із козлячого сечового міхура.

Найпопулярніший метод контрацепції
Найпопулярніший метод контрацепції

Перші презервативи з’явилися в Стародавньому Єгипті та Римі. Їх робили з тканини, тонкої шкіри, кишок і сечових міхурів тварин. 

Японці використовували два види презервативів: один – з тонкої вичиненої шкіри, а інший – з внутрішньої плівки панцира черепахи. В Європі застосовувалися все ті ж бичачі і риб’ячі міхури, стінки кишок овець і шкіряні мішечки.

 

Перші презервативи з гуми з'явились у 1855 році

І спочатку вони були багаторазові

У часи великої депресії саме це зіграло вирішальну роль у його популярності. Пізніше довели, що кондоми повинні бути одноразовими і їх почали робити з латексу. 

Правила експлуатації

Важливо пам’ятати, що презервативи мають термін придатності. Коли він закінчується, вони стають пористими, схильними до розриву і, звісно, небезпечними.

Схема правильного одягання презерватива
Схема правильного одягання презерватива

Необхідно також дотримуватися умов зберігання, не носити кондоми в гаманці чи кишені з ключами. 

Поклади в холодильник!

Презервативи найкраще зберігати в холодильнику. Адже різні умови навколишнього середовища, сонячне світло або стрибки температури можуть відзначитись на якості виробу. Якість 100% зберігається, якщо тримати їх в прохолодному та темному місці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень