«Погані» поради: які частини тіла не треба мити щодня

Особливо з використанням мила чи шампуню

Волосся

Мити голову й волосся щодня не треба. Тут багато сольних залоз, які виробляють себум. Речовина захищає шкіру голови. Щоденне миття з шампунем змиває себум, а волосся стає ламким і сухим. Оптимальним вважають миття раз на два дні. 

Шкіра 

Дерматологи  рекомендують очищувати шкіру обличчя двічі на день, вранці та ввечері. Ранкове вмивання передусім бадьорить, а також змиває бруд, що накопичилася за ніч. Ввечері треба змити забруднення, які накопичилися за день.

Але направду вмиватися двічі на день теж забагато.  Якщо мити тіло двічі на день з милом чи навіть делікатним засобом для вмивання – це  змиває захисний бар’єр шкіри, може призводити до сухості та подразнення.

Вуха

Мити за вухами потрібно – це факт. А ось чистити вуха, тим паче паличками, ще й щодня – ні. Фахівці рекомендують чистити вуха раз на два чи чотири тижні, не частіше. Вуха –  феноменальний орган, здатний до самоочищення: щоразу коли людина жує, чи робить рухи обличчям, вушна сірка сама виходить назовні. 

Часте користування ватними паличками може призвести до утворення сірчаної пробки. 

Ніс

Чистити ніс від зайвого слизу необхідно, бо від цього залежить наше дихання. Чудово підійдуть сольові розчини з аптеки. А от длубатися у носі – не треба. Це може спровокувати появу тріщин на слизовій,  через які в організм потраплять віруси чи бактерії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень