Погане самопочуття? Визначено найгірші пози для сну

Пози для сну назвали у Пекінській реабілітаційній лікарні

ФОТО з мережі

Сон у неправильній позиції може спровокувати хронічний біль у шиї й нижній частині спини, головний біль, тимчасову затримку дихання (апное), хропіння, а також печію і біль у шлунку, — пише 5.ua.

Працівник Пекінської реабілітаційної лікарні Лю Чунь назвав найнебезпечніші пози для сну.

Одна з найбільш небезпечних поз для сну – це сон на животі. І попри те, що така поза допомагає травленню і може позбавити від хропіння, звичка спати на животі провокує біль у шиї та хребті.

Головною причиною є те, що голову доводиться повертати, оскільки не можна дихати через подушку. У такій позі відбувається зміщення шийних хребців, а м'язи залишаються напруженими.

Згинаючи одну з ніг у коліні й підкладаючи руку під голову, ви лише погіршуєте ситуацію, оскільки м'язи шиї та плечового комплексу напружуються, а хребет викривляється та розвивається шийний спондильоз та біль у попереку.

За словами Лю Чуня, звичка засинати на боці – не набагато краща альтернатива. У такій позиції в людини викривляється хребет, а поперекові м'язи знаходяться в напрузі й поступово втрачають еластичність. Це негативно впливає на поперековий відділ хребта і зрештою призводить до дискомфорту й болю у спині.

Лікар також радить не спати головою на високій подушці, щоб не викривляти хребет.

Китайський експерт описав дві пози, які допоможуть розслабитися і як слід виспатися.

На його думку, насамперед необхідно підібрати оптимальну за висотою подушку, щоб не вигиналися шийні хребці.

Використання невеликих подушок суттєво покращує будь-яку позу під час сну.

ФОТО з мережі

Якщо ви спите на спині, використовуйте середню подушку, розміщену під колінами (вона допоможе тримати таз у більш комфортному положенні) і зовсім маленьку подушку під поперек.

Любителям спати на боці Лю Чунь порадив класти опору під руку і ногу, які знаходяться у викривленому положенні.

Також можна затиснути невелику подушку між колінами. Він підкреслив, що людям із захворюваннями серця не слід засипати на лівому боці.

Однак під час сну в такому положенні зменшується вироблення шлункової кислоти, що може допомогти при рефлюксному розладі. Сон на правому боці, навпаки ж, може викликати печію.

Матеріали 5.ua

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень