Побачити дірявий дах краєзнавчого музею у Рівному приїхала заступниця міністра культури

Їй передали список із 10 об’єктів, які потребують реставрації в рамках «Великого будівництва»

Рівненщина обрала 10 об’єктів, які реставруватимуть наступного року в рамках програми «Велике будівництво». Перелік передали заступниці міністра культури Ларисі Петасюк, яка з робочим візитом перебуває у Рівному.

Реставрація краєзнавчого музею номер один у переліку пропозицій. 

Кошти для проведення робіт залучатимуть з різних джерел. Про це йдеться в Указі Президента № 329, повідомила Лариса Петасюк:

- Ми зараз не говоримо про правові механізми залучення коштів. Бо це, швидше за все, буде спів фінансування, в тому числі із залученням інвестиційних та грантових коштів.

 

Моє головне завдання сьогодні побувати на кількох об’єктах і побачити, яких робіт вони саме потребують.

 

Мені передали список з 10 об’єктів: Гімназія Рівного (краєзнавчий музей), це пам’ятка національного значення. Далі Дубенський історико-культурний заповідник, теж пам’ятка національного значення. Далі башта Луцька, Музей книги та друкарства в Острозі, Замок Чарторийських у смт Клевань, Палац Красицьких, місцева пам’ятка, палаци у Великих-Межиричах та у Млинові, Садиба Валевського у Гощі, Зал органної музики у Рівному і звісно музично-драматичний театр у Рівному.

 

Це перелік об’єктів, які увійшли у велику реставрацію в рамках президентського проєкту «Велике Будівництво». Під час наради ми виявили ще один об’єкт, який потребує фінансової допомоги. Йдеться про «Голгофу», це «Поле Берестецької битви».

 

Цей об’єкт перебуває під опікою держави. А ті об’єкти зі списку – це здебільшого пам’ятки місцевого значення. А заповідник «Поле Берестецької битви» знаходиться у сфері управління Мінкульту.

 

Не виключено, що сторічна Голгофа, яка давно потребує реставрації, доповнить цей перелік.

Зауважимо, раніше йшлося про те, щоб перенести надвірний іконостас відомого українського художника Івана Їжакевича з Козацьких могил до музею.

Втім, крапку у цій історії має поставити державна комісія при Міністерстві культури.

Начальниця обласного управління культури і туризму Любов Романюк зауважила, що усі необхідні документи комісії передали. Засідання відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, три роки тому, для збереження культурної спадщини національного значення, Рівненщина із державного бюджету просила 65 млн гривень. До переліку входило 9 з 10 вищезазначених об'єктів.

Скільки вартуватиме їх реставрація у 2021 році — не відомо.

Фотозвіт візиту урядовців у пресслужбі ОДА пообіцяли надати вже ввечері. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень