Пляжі можуть стати розсадником COVID-19: як не заразитися і що робиться на курортах України (ФОТО)

Поки багато закордонних курортів залишаються недоступними для наших громадян, затребуваністю користуються вітчизняні курортні міста, як-от Одеса, Кирилівка

На пляжі Кирилівки

Соціальної дистанції на пляжах України ніхто не дотримується. Люди збираються компаніями, засмагають. Скупчення народу спостерігається й біля закладів громадського харчування біля прибережних зон.

Журналістка Катерина, яка цьогоріч вирішила поїхати на Азовське море в курортне селище Кирилівка Запорізької області, поділилася своїми враженнями від карантинного відпочинку.

"Вранці на пляжі ще не так багато людей, є де розміститися. Але протягом дня відпочивальників приходить більше, стає вже не так вільно.

 

Біля берега - традиційна торгівля кукурудзою, пиріжками та морепродуктами. Продавці без масок і рукавичок, тобто їжу подають голими руками. Не помічала, щоб їх дезінфікували".

Але не морем єдиним задовольняються українці. Ті, кому не вдалося виїхати з рідного міста, ідуть на річки та озера, де сидять майже на головах одне в одного. Особливо це видно по відпочивальниках у Харкові (на фото внизу).

Найбільше відпочивальників на пляжі Харкова

У Києві місцеві жителі теж масово виходять позасмагати й покупатися в Дніпрі.

Розсадник коронавірусу

Ще в травні постало питання про дозвіл відкривати пляжі для відпочивальників під час карантину. Тоді медики стверджували, що це цілком безпечно, оскільки вірус стає менш агресивним під ультрафіолетовим світлом сонячних променів. А у воді взагалі практично неможливо заразитися.

Але такий варіант можливий тільки в разі дотримання соціальної дистанції повідомив кандидат медичних наук, лікар-імунолог Борис Донський.

"Якщо на кожному квадратному метрі по людині, тоді пляжі справді можуть стати розсадниками й джерелом небезпеки.

 

Але якщо люди на пляжах дотримуватимуться певної дистанції в кілька метрів, то не думаю, що це небезпечно.

 

Як порівняти з метро або іншим громадським транспортом – це небо й земля з погляду ризику".

На пляжі ОДеси

Такої ж думки дотримується і лікар-інфекціоніст Сергій Крамарєв. Він вважає, що люди безвідповідально ставляться до свого здоров'я й тієї загрози, яку становить коронавірусна інфекція.

"Скільки разів говорилося – маски, дистанція й миття рук. Якщо не розуміють, потрібно закривати пляжі. Якщо вони лежать одне біля одного, дихають ніс у ніс, звісно, це стане осередком поширення коронавірусу".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень