Плавник Акули, «третя сила» і неіснуючий мільйон

Тижнева колонка

Нас часто запитують – що означає новий логотип «Радіо Трек»? Більшість бачить на ньому клавішу чи кнопку “Play”, дехто вбачає «Вітрило/Парус», я, признаюся, маю власну версію і бачу – плавник Акули). Ну, не жорстокої такої акули, але – хвацької, динамічної, стрімкої.

Таке бачення нікому не накидаю, але намагаюся транслювати колективу,  який останні тижні працює супер-динамічно і напружено, як справжнє новітнє медіа та інтегрована редакція, де повідомлення в Новинах та інтерв’ю на радіо стають предметом публікацій на сайті, а те, що оприлюднює сайт, знаходить своє продовження і розвиток в ефірі.

Усе це – непросто. Ми, безперечно, працюємо багато і робимо помилки, але є і здобутки. Їх теж чимало, починаючи від класної стрічки новин, яка постійно оновлюється, та маси цікавих повідомлень у різних рубриках. Зверну увагу на кілька.

Минулої суботи ми, напевно, першими в Україні повідомили, що «НАСА виклала більше 8400 фото програми «Аполлон» у надвисокій якості»

Ціла низка відомих західних таблоїдів повідомила про це лише у понеділок. Англійською. Ми ж зробили це – українською, практично, за два дні до них.

Дуже класно вистрілив матеріал про наш Рівненський гурт “Man Gust”  та його виступ на «Х-факторі». Колектив, дійсно, дуже драйвів і в музичному плані – надзвичайно цікавий: із на диво сильною hard-rock основою, яка змушує пригадувати і Led Zeppelin I Deep Purple, і все інше, що було хорошого у тій музиці. Мені особисто лише бракує у «Ман Ґуста» деякої текстової глибини. Із драйвом та музикою – усе просто супер. Якби додали в текстах, уже б сьогодні рвали українські чарти. Але мій прогноз – вони їх таки порвуть, уже незабаром.

Несподівано багато переглядів набрала наша розмова із Адою Роговцевою, в якій вона перейшла зі мною на «ти», що було дійсно дуже зворушливо і приємно.

Сьогодні вже ми виставили дуже потужний матеріал про «Бурштинову лихоманку на Рівненщині» Мельнк-Лановенко, цікавий тим, що в ньому є дуже багато ексклюзиву – нашого власного – і текстового, і аудіо, і фото, і навіть – відео.

Окремо згадаю також і про нове ексклюзивне відео «Рівне – моє місто», яке є не зовсім нашим, але майже – нашим.

Однак, напевно, найрезонанснішим матеріалом цього тижня стала…

 

Історія на мільйон

Понеділок 05 жовтня. День закінчувався. 19.00. Можна йти додому, але нашу увагу привертає повідомлення на Фейсбуці про те, що міліція затримала когось, хто пропонував мільйон доларів. Пропонував від штабу одного кандидата – іншому. Ніби щось таке сталося. Журналіст «4-ої влади» просто запитував «чи комусь щось відомо»?

«Акула» відчула запах «крови», чогось дуже смаженого і важливого. Якоїсь провокації, правди, брехні чи ще чогось. Ми тоді не знали. Ми просто зрозуміли, що треба все кидати і починати – «копати».

Задача, насправді, була дуже простою: уточнити джерела «4-ої влади», знайти додаткове (друге) підтвердження із власних джерел, повідомити громадськість про подію. Подію досить дивну. Явно неправдиву, бо ніхто б із притомних людей у Рівному ніколи не повірить у ймовірність хабара на «один мільйон доларів» у подібній ситуації. Мільйон гривень – чи 50-75 тисяч доларів – це вже більш реалістична сума. Ми, зрозуміло, не мали деталей, але, раз щось таке сталося, рівняни мали про це знати.

Цікаво, що наш матеріал, який ми написали майже за годину, зробивши масу телефонних дзвінків, скриншоти і отримавши таки – необхідне – друге підтвердження з власного джерела, Рівненська довколо-політична і журналістська спільнота сприйняла – досить упереджено. Фактично, зчинився скандал. Нас почали звинувачувати в усіх можливих гріхах, у роботі на когось, порушенні журналістських принципів і т.п. Хоча ми просто взяли і ДО-розкопали тему, яку бачили практично всі інші журналісти Рівного.

До речі, знайшовши власне джерело, яке дало нам необхідне – друге підтвердження, ми одразу повідомили про це редакцію «4-ої влади» і слово в слово повторили коротку інформацію отриману нами із коридорів УМВС.

Тобто, на момент публікації нашого матеріалу ми володіли інформацією від двох підтверджених джерел. При цьому «4-та влада» такою ж точно інформацією. Ми посилалися на них і давали «власне джерело», їм ніщо не заважало дати власне джерело і додатково послатися на нас.

Чому вони не захотіли закінчувати свій матеріал, не знаю, але думаю, що саме стаття на нашому сайті та викликаний нею моментальний ажіотаж у соцмережах Рівного і став чи не головною причиною того, що…

 

Міністр Аваков наступного ранку не приїхав до Рівного

Наступного дня до нас мав приїхати міністр МВС Аваков. Припускаю, що всю провокацію з мільйоном задумали, організували і здійснили саме – під його візит.

Аваков мав публічно – на всю Україну і через усі телеканали – повідомити, що одного із наших кандидатів у мери хотіли підкупити за мільйон. Але він, «красавчик», звернувся до міліції і наша славна міліція заарештувала «подлєца», який представляє штаб… іншого дуже поганого чоловіка – такого-то.

Уявіть, який був би піар «красавчику» та Авакову.

Тому, якщо Вас цікавить моя думка, то вважаю, що всю цю історію з «мільйонним хабарем» і затриманням придумав штаб Якимця, аби дискредитувати Хомка. Єдине, що багато знайомих мені експертів обстоюють теорію «третьої сили», і вона теж виглядає достатньо слушною.

Експерти звертають увагу, що на відео, де Якимець та Зайчук говорять про «підкуп» та «провокацію», обидва виглядають – дуже невпевненими і навіть переляканими. «Можливо, вони взагалі не розуміють – що відбувається.», - кажуть мені.

Можливо. Тут треба просто дивитися – хто у Рівному має достатньо ресурсів і зв’язків, аби скоординувати на рівні Києва та УБОЗу на стільки дивну (і дурну) спецоперацію.

Відповідні можливості мають два кандидати на посаду міського голови:

Той самий Якимець, який давно пов'язаний з «народним Фронтом» Яценюка, а значить, через знайомих нардепів із оточення прем’єра, цілком міг вийти на Авакова, який до того ж призначив у Рівненську область керувати міліцією свою людину – п. Максимова (того самого, у якого бурштин крадуть тепер прямо із УМВС мішками і мало не тоннами). Максимов, Кириллов і Якимець, очевидно, друзі та добрі знайомі. Тому ця група реально могла організувати щось подібне.

Олексій Муляренко, який іде від БПП, і за яким стоїть Рівненська обласна адміністрація, нині намагається вклинитися у боротьбу за крісло міського голови Рівного. Облдержадміністрація, безперечно, теж має увесь необхідний ресурс, аби зорганізувати тут скандал подібного типу. Муляренку це було б вигідно, бо він тоді зіштовхнув би лобами Хомка та Якимця, дискредитувавши обох, і відтінивши. І вийшовши вже на їх тлі «красавцем». Логічно?

 

«А был ли мальчик?»



Версія із Муляренком та БПП є дуже сильною. Цілком можливо, що БПП використало штаб Якимця – всліпу. Їм важливо було, щоб хтось просто звернувся до міліції. Далі вони вже запускали в гру Київський УБОЗ, який може діяти без погодження із Рівненським УМВС.

Цікаво, що при затриманні «переговорщика», ніякого мільйона у нього не виявили (якийсь зі штабів явно пошкодував мільйона доларів, що його міліція точно забрала б у «речові докази»)

Кажуть, що той «переговорщик», це якийсь молодий хлоп із Чернівців (22 роки), який навіть прізвища Хомка правильно вимовити не може, а називає його «Хоменком».

Однак, найцікавіше, що я чув, звучить взагалі феноменально: «Нікого – не затримували. Немає ніякого хлопця із Чернівців. Усе – обман. Взагалі нікого нема. Є тільки якась заява, і все».

Як казав один мій знайомий: «Мысленно – вдумайтесь!»

Із цими думками та роздумами залишаю Вас до наступної п’ятниці. Чи четверга.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень