Платити вночі удвічі менше: в умовах тотальної економії електроенергії це має зробити кожен українець

Економія у платіжках складатиме від 10 до 25%

Йдеться про встановлення двозонних лічильників обліку спожитої електроенергії. Це дозволить правильно розподілити навантаження на електромережі та заощадити на оплаті за комунальні послуги. Адже вночі при споживанні до 250 кВт-год на місяць вартість кіловата становить 0,72 грн.

Ми рекомендуємо побутовим споживачем по змозі встановити багатофункціональний прилад обліку – двозонний лічильник.

 

Зробити споживання більш економним можна, якщо вмикати енергомісткі прилади переважно вночі. Це насамперед стосується пральних, сушильних, посудомийних машин, бойлерів, системи електроопалення, кондиціювання тощо. Все це сучасне електрообладнання в переважній більшості «розумне», тож дозволяє програмувати споживання та час роботи,– каже директорка «Закарпаттяенергозбут» Наталія Німець.

Тож із 7 ранку і до 23 вечора треба платити за звичайним тарифом, а з 23-ї до 7 ранку – вдвічі менше (0,72 грн за кожну кВт-годину при споживанні до 250 кВт-год в місяць),

З досвіду тих, хто вже користується двозонним приладом обліку, завдяки споживанню електрики в нічний час можна зменшити суму платежу від 10 до 25%.

Тож у разі використання багатофункціональних приладів обліку споживач заощаджує на споживанні електроенергії, енергосистема розвантажується, енергоспоживання рівномірно розподіляється за часом доби – і як результат покращується якість енергопостачання.

Загалом потенціал для економії електроенергії в Україні залишається на найвищому рівні. Навіть нескладні заходи економії значно покращать ситуацію в країні.

Нагадаємо, до завершення опалювального сезону вартість електроенергії в Україні не змінюватиметься.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень