Пиріжки «Студентські»: Їх продавали у радянських їдальнях за кілька копійок

Ділимось рецептом

Пропонуємо приготувати пиріжки, які нашим батькам та бабусям нагадають про минуле. Їх називали пиріжки «Студентські». Вони завжди були свіжими, теплими і швидко втамовували голод. З ними можна згадати дитинство, шкільні чи студентські роки та навіть деякі події.

Інгредієнти:

Тісто:

  • молоко – 350 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • дріжджі сухі – 6-7 г
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 500 г
  • сіль – ½ ч.л.

Начинка:

  • капуста – 400 г
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • сіль, перець – на смак
  • вершкове масло – 30 г
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Для початку замісимо тісто. Для цього в тепле молоко додаємо цукор і сухі швидкодіючі дріжджі, добре перемішуємо вінчиком.

Потім в просіяне борошно додаємо сіль, перемішуємо. Поступово починаємо додавати борошно в рідкі інгредієнти і замішуємо тісто спочатку в мисці, а коли тісто набуде форми, вливаємо в нього розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Щоб було простіше, переходимо на робочу поверхню та вимішуємо тісто з маслом до однорідності.

Тісто не повинно липнути до рук і має бути досить м’яким. Перекладаємо назад у миску та накриваємо рушником.

Залишаємо підійматися хвилин на 40, а поки що займемося начинкою.

Готуємо начинку. Капусту тонко шаткуємо, перекладаємо в миску. Щоб капуста була м’якша і соковитіша, трохи її солимо і мнемо руками.

Обсмажуємо цибулю, порізану кубком, до прозорого стану, потім додаємо терту моркву і недовго обсмажуємо разом. Далі до овочів відправляємо капусту. Злегка солимо, додаємо чорний перець до смаку, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Коли тісто збільшилося в обсязі приблизно вдвічі, формуємо пиріжки. З однієї порції виходить 17-19 пиріжків.

Ставимо на сильний вогонь розігріватися велику кількість олії. Щоб витрата олії була меншою, можна смажити у широкому сотейнику. Пиріжки мають у ньому плавати, як у фритюрі. Так скоринка стає хрумкою, що відрізняє ці пиріжки від звичайних смажених на сковороді або печених у духовці.

У добре розігріту олію опускаємо пиріжки. Обсмажуємо спочатку з одного боку, потім перевертаємо та доводимо до готовності з іншого.

Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Смачного!

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень