Пиріжки «Студентські»: Їх продавали у радянських їдальнях за кілька копійок
Ділимось рецептом
Пропонуємо приготувати пиріжки, які нашим батькам та бабусям нагадають про минуле. Їх називали пиріжки «Студентські». Вони завжди були свіжими, теплими і швидко втамовували голод. З ними можна згадати дитинство, шкільні чи студентські роки та навіть деякі події.
Інгредієнти:
Тісто:
- молоко – 350 мл
- цукор – 1 ст. л.
- дріжджі сухі – 6-7 г
- вершкове масло – 100 г
- борошно – 500 г
- сіль – ½ ч.л.
Начинка:
- капуста – 400 г
- цибуля – 1 шт
- морква – 1 шт
- сіль, перець – на смак
- вершкове масло – 30 г
- рослинна олія – 2 ст. л.
Для початку замісимо тісто. Для цього в тепле молоко додаємо цукор і сухі швидкодіючі дріжджі, добре перемішуємо вінчиком.
Потім в просіяне борошно додаємо сіль, перемішуємо. Поступово починаємо додавати борошно в рідкі інгредієнти і замішуємо тісто спочатку в мисці, а коли тісто набуде форми, вливаємо в нього розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Щоб було простіше, переходимо на робочу поверхню та вимішуємо тісто з маслом до однорідності.
Тісто не повинно липнути до рук і має бути досить м’яким. Перекладаємо назад у миску та накриваємо рушником.
Залишаємо підійматися хвилин на 40, а поки що займемося начинкою.
Готуємо начинку. Капусту тонко шаткуємо, перекладаємо в миску. Щоб капуста була м’якша і соковитіша, трохи її солимо і мнемо руками.
Обсмажуємо цибулю, порізану кубком, до прозорого стану, потім додаємо терту моркву і недовго обсмажуємо разом. Далі до овочів відправляємо капусту. Злегка солимо, додаємо чорний перець до смаку, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Коли тісто збільшилося в обсязі приблизно вдвічі, формуємо пиріжки. З однієї порції виходить 17-19 пиріжків.
Ставимо на сильний вогонь розігріватися велику кількість олії. Щоб витрата олії була меншою, можна смажити у широкому сотейнику. Пиріжки мають у ньому плавати, як у фритюрі. Так скоринка стає хрумкою, що відрізняє ці пиріжки від звичайних смажених на сковороді або печених у духовці.
У добре розігріту олію опускаємо пиріжки. Обсмажуємо спочатку з одного боку, потім перевертаємо та доводимо до готовності з іншого.
Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
Смачного!
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ