Пільгових цін на газ для ОСББ та гуртожитків Рівненщини не буде

Вони змушені платити за блакитне пальне як юридичні особи

На Рівненщині у таких умовах опинилося 10 гуртожитків навчальних закладів, а також 20 гуртожитків, де створено ОСББ. 

Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води в опалювальному сезоні 2021-2022 років між Урядом, «Нафтогазом» та органами місцевого самоврядування не врахував інтереси мешканців гуртожитків та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), повідомляє «РІВНЕГАЗ ЗБУТ».

- За дорученням Кабінету Міністрів було забезпечено пільгову ціну на газ для бюджетних установ та закладів охорони здоров'я різної форми власності, при цьому мешканці гуртожитків та ОСББ претендувати на оплату за пільговою ціною не зможуть. Оскільки у даному документі про них не йдеться», – розповів директор ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» Леонід Кошельник.

На ФОТО - Леонід Кошельник

Ціна газу у річних тарифах від «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» для побутових споживачів зафіксована і становить 7,99 грн за кубометр. Здорожчання енергоресурсу на газовому ринку не торкнеться даної категорії споживачів щонайменше до 1 травня 2022 року. Цього вдалося досягти завдяки договору купівлі-продажу природного газу з НАК «Нафтогаз України».

- Договір не передбачає купівлю-продаж енергоресурсу за спеціальною ціною для потреб мешканців гуртожитків та ОСББ. Вони обліковуються на Інформаційній платформі Оператора ГТС за окремим ЕІС-кодом, як юридичні особи, – зазначив Леонід Кошельник.

«РІВНЕГАЗ ЗБУТ» уже звернувся з листами до власників гуртожитків та управлінь ОСББ, у яких пояснив, що виконувати взяті на себе зобов’язання з постачання газу за цінами, відповідно до укладених раніше договорів, неможливо.

- Ми вимушені розривати договірні відносини з названою категорією клієнтів. Оскільки, починаючи з кінця весни, спостерігаємо аномальне підвищення ціни на природний газ. За даними «Української енергетичної біржі», вартість природного газу в цьому році зросла на 286,41%, – прокоментував ситуацію Леонід Кошельник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень