Підвищення зарплат медикам: скільки реально платять і на що скаржаться люди

Реальність виявилася далекою від ідеалу

Від початку карантину на Рівненщині звільнилися близько 200 медпрацівників. Здебільшого це молодший та середній медперсонал, але не витримують навантаження останнім часом й лікарі. Фото ілюстративне

Із січня Кабмін обіцяв підвищити мінімальну зарплату медичним працівникам. Медсестри мали почати отримувати не менш як 13,5 тис. грн, а лікарі - 20 тис. грн. Втім, у реальності все не так оптимістично.

У фейсбук-групі медичного руху «БудьЯкНіна» нині активно обговорюють нововведення. З’ясувалося, що далеко не всі отримали підвищені зарплати, незадоволених – надзвичайно багато.

НА ЩО СКАРЖАТЬСЯ ЛЮДИ?

Адміністрації медичних установ «заощаджують», як можуть

Людей переводять на 0,5 або 0,75 ставки, платячи при цьому, відповідно, лише половину або три чверті зарплати. Роботу ж при цьому доводиться виконувати у повному об’ємі.

Нардеп і голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький наголошує, що вимагати від працівників писати заяви на зменшення ставки й одночасно змушувати їх виконувати той же обсяг роботи – незаконно з боку керівництва медзакладу.

Співробітникам, на яких тиснуть, Радуцький радить звертатися до прокуратури та Державної служби України з праці.

– Комітет приймає скарги від медичних працівників щодо можливих спроб переведення їх на неповну ставку. Вже направив понад 10 депутатських звернень до МОЗ, Держпраці та голів обласних адміністрацій і чекаю на результати перевірок, – написав Радуцький у своєму телеграм-каналі.

Також він повідомив, що МОЗ відкрило спеціальну гарячу лінію, де можна отримати інформацію по виплатах підвищених зарплат медпрацівникам.

Телефон контакт-центру – 0 (800) 60 20 21, після сигналу треба натиснути цифру «8».

«Зрівнялівка»

Працівники з доплатами за вислугу років, «нічні» і за шкідливість отримують 13,5 тис. грн – як і працівники, які не мають подібних додаткових виплат чи навантажень.

Забули про медичних працівників закладів освіти

Медсестри у школах, дитсадках, інтернатах та реабілітаційних центрах не отримали підвищених зарплат.

Долучитися до обговорення можете, перейшовши у фейсбук.

Джерело: СОЦПОРТАЛ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень