Аби заробити голови ДВК на Рівненщині закривали протоколи пізніше

А ще не правильно рахували скриньки та оформляли протоколи

Випадків суттєвих затримок під час процедури підрахунку голосів на дільничних виборчих комісій на Рівненщині не фіксували. Спостерігачі обласного осередку «Комітету виборців України» так звітують про підрахунок:

- Традиційно деякі ДВК затягували процес, щоб «поставити остаточну крапку» на початку другої доби, тобто не 21, а 22 липня і мати два оплачувані робочі дні. Іншим способом було проставляння дати й часу складення протоколу наперед. Наприклад, у протоколі вказували час 00:05. А о 00:09 комісія вже здавала документацію в ОВК.

За даними «комітету», основною проблемою на етапі підрахунку голосів

були помилки при складанні протоколів про підрахунок голосів виборців на дільницях, що зумовило потребу у виготовленні уточнених протоколів.

Зокрема, в окрузі 153 – частина Рівного, Рівненський, Гощанський, Корецький, Острозький райони та Острог – на ДВК неправильно нумерували скриньки у протоколах.

- Спостерігачі організації неодноразово фіксували факти, як члени окремих комісій намагалися переписати виборчу документацію в приміщенні ОВК або поблизу нього. Для цього вони брали із собою печатку ДВК. Зокрема, такі випадки були в Рівному в ОВК 152 і 153. Також аби оперативно виправляти документацію, дільничні комісії не завжди заклеювали пакети з протоколами. Однак, на нашу думку, такі дії пов’язані, перш за все, з бажанням членів ДВК пришвидшити процес здачі документації. А не спробами сфальсифікувати результати виборів, — йдеться у повідомлення «Комітету виборців України».

Нагадаємо, у Сарнах жінка на дільниці влаштувала «кастинг» серед виборців.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень