Без електропостачання через реформу ризикує залишитися бізнес Рівненщини

Щоб не залишитися без енергоносія, варто уважно обирати постачальника

Підприємців Рівненщини попереджають про недобросовісних гравців ринку електроенергії, через яких бізнес будь-якої миті може залишитись без електропостачання.

На сьогодні у реєстрі вказано понад 200 ліцензованих суб’єктів, які постачають енергоресурс промисловим споживачам Рівненської області. Однак, вже троє з них оголошені банкрутами, а загалом по Україні таких понад 60, повідомляє «Рівнеобленерго».

У такому разі, згідно з законодавством, споживачі повинні підписати договір з постачальником «останньої надії» (далі – ПОН, ред.). І за світло доведеться платити на чверть більше, пояснює речник «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова:

- Якщо споживач підписує договір про постачання із постачальником «останньої надії» (а в Україні – це «Укрінтеренерго») – це для нього означає суттєву переплату за електричну енергію, щонайменше, на 25% більше від ринкової ціни.

 

Таким чином підприємець, намагаючись зекономити, навпаки - значно переплатить. А у випадку якщо буде неспроможний оплачувати рахунки за електричну енергію взагалі може бути відключений від електропостачання.

Крім того, співпраця з ПОН може тривати не більше трьох місяців. Тож за останні кілька днів шестеро підприємців звернулися до РОЕК (Рівненської енергопостачальної компанії) з проханням відновити співпрацю з ними, стверджує директор Сергій Безсмертний.

За його словами, постачальники пропонували економію лише в 1 копійку на кіловат-годині, але за місяць – це 500-700 грн.

Зауважимо, реформа ринку електроенергії, згідно з якою промисловість може обирати постачальника, запрацювала з 1 липня. Тож підприємців закликають прискіпливо обирати компанію для співпраці.

Читайте також: Чи скасували «зонні тарифи» через запровадження ринку електроенергії – розповіли у «Рівнеобленерго»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень