З липня на Рівненщині знову перевірятимуть виробників харчових продуктів

Цього вимагають зміни до законодавства, впроваджені в межах асоціації з ЄС

В Україні ухвалили низку законів про державний ринковий нагляд. Тож нині наше законодавство повністю відповідає вимогам і стандартам ЄС. Зокрема Україна взяла на себе завдання з виконання вимог статей 55 та 56 цієї Угоди в частині створення ефективної системи ринкового нагляду за принципами Євросоюзу.

Забезпечує реалізацію усіх вимог, які передбачає ця угода, нещодавно створена Держпродспоживслужба.

На Рівненщині цей орган працює уже понад два роки та контролює зокрема і дотримання вимог ветеринарно-санітарних та санітарних норм підприємцями, які здійснюють виробництво харчових продуктів.

Від 1 липня 2018 року фахівці Дерпродспоживслужби почнуть перевіряти виробників харчових продуктів.

За словами заступника начальника управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини управління Держпродспоживслужби у Рівненській області Анатолія Голубовського, виробники про проведення таких перевірок знають, їх попередили і навіть ознайомили з питаннями, за якими здійснюватиметься контроль.

Держпродспоживслужба має затверджені форми актів перевірки, де чітко зазначено перелік питань, що підлягають перевірці.

Що стосується безпечності харчових продуктів, то на виробництвах перевірятимуть усе: від надходження сировини на підприємство – до кінцевого продукту споживання.

Перевірки матимуть різну періодичність. Як повідомляє Держпродспоживслужба, це залежатиме від діяльності конкретного підприємства:

  •  у суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику – не частіше, ніж один раз на два роки (до цього – один раз на рік);
  •  у суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику – не частіше, ніж один раз на три роки (до цього – один раз на два роки);
  • у суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику – не частіше, ніж один раз на п’ять років.

Ці та інші зміни, які нині втілюють у Рівненській області у зв’язку із набуттям чинності Угоди про асоціацію з ЄС у питаннях безпечності харчових продуктів, ми обговорювали у програмі «Європейський монітор», яка виходила в ефірі Радіо Трек.

Прослухати її можна тут.

Ця публікація підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій та "Європейською правдою".

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Радіо Трек і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень