Підприємці Рівного проти касових апаратів готові мітингувати під Верховною Радою (ВІДЕО)

ФОПи переконують: пандемія – не час для податкових змін

Фото: відділ комунікації поліції Києва

Вже кілька тижнів підприємці по всій Україні періодично збираються на мітинги, щоб висловити протест проти встановлення касових апаратів.

РРО (Реєстратор розрахункових операцій, - ред.) ФОПи мають встановити з 1 січня та щомісяця витрачати кошти на його обслуговування. В іншому випадку – штраф.

Рівнянин Микола Станіславчук, який понад 13 років торгує дверима, каже що бізнес великих прибутків не приносить. Левова частка заробленого – близько 12- ти тисяч – йде на обов’язкові платежі, розповів він журналістам ITV:

- В середньому за день продаються одні двері, ну, максимум двоє.

 

Потрібно заплатити орендну плату за місце торгове, потрібно заплатити орендну плату за склад, де вони зберігаються. Потрібно заплатити податки.

 

Це орієнтовно в місяць обов’язкових платежів тисяч 12.

Не бажають встановлювати касові апарати й інші підприємці. У неділю вони вчергове зібралися під стінами Рівненської ОДА. Втім назвали це не мітингом, а організаційними зборами. Готуються їхати у Київ під стіни Верховної Ради.

- Нам, в такий складний час, коли підприємці всі як один говорять, що продажі впали, покупців дуже мало – нам ще вводять додаткову регуляцію. Вона тягне за собою витрати і ускладнення в роботі, – каже Мирослав Мельничук – координатор руху «Захисти ФОП» на Рівненщині.

Звичайний касовий апарат, кажуть у податковій встановлювати не вимагають. Йому розробили замінник, так званий програмний Реєстратор Розрахункових Операцій. На Рівненщині наразі ним користуються 55 фізичних осіб підприємців.

- Цю програму можна встановити на будь-який ґаджет: телефон, планшет, ноутбук і використовувати його як програму.

 

І він працює геть так само як і апаратний РРО, лише відмінність в тому, що це безкоштовний продукт і він не потребує щомісячного обслуговування.

 

Обов’язку друкувати чеки немає.

 

Чек формується в електронному вигляді і відразу передається на сервер податкової служби.

 

Якщо у Вас як покупця виникає потреба побачити той чек, то він може бути зчитаний як QR-код на ваш пристрій, переданий на електронну пошту, – каже Ірина Клинова, начальниця управління електронних сервісів ГУ ДПС у Рівненській області.

З 1 січня платники єдиного податку мають встановити програмні чи звичайні касові апарати. Підприємці з цим миритися не бажають.

Рух «Захисти ФОП» анонсував 1 грудня черговий мітинг під Верховною Радою. Разом із тим президент України Володимир Зеленський зареєстрував законопроєкт, який має відкласти встановлення касових апаратів до 1 січня 2022 року. Два подібні законопроєкти нардепи уже провалили.

Станом на ранок 1 грудня поліція посилила охорону через протест підприємців під Верховною Радою.

Фото: відділ комунікації поліції Києва

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков дав доручення профільному комітету невідкладно зібратись та розробити додатковий законопроєкт для врегулювання кризи, пов’язаної з питанням ФОПів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень