Підвищувати ціни на яйця в Україні більше не будуть. Принаймні до кінця року

Це тимчасове рішення задля стабілізації цін на стратегічно важливий продукт

Рекордно високі ціни на яйця цієї осені не залишили байдужим жодного українця. У супермаркетах десяток яєць коштує близько 80 грн, а часом можна побачити яйця й по 115 грн.

Зважаючи на це, Міністерство аграрної політики та продовольства України та асоціація «Союз птахівників України» уклали меморандум щодо стабілізації цін на курячі яйця. Так, ціни на яйця не підійматимуть до 31 грудня.

Виробники яєць у рамках меморандуму зобов'язалися наситити внутрішній ринок яйцями, зокрема збільшити чисельність поголів'я курей-несучок та обсяги виробництва яєць. Це дозволить стабілізувати ціни на курячі яйця та не допустити перевищення гуртових цін реалізації від рівня, за яким яйця поставляються у торговельні мережі.

Мінагрополітики водночас сприятиме тому, щоб виробники курячих яєць були забезпечені необхідними умовами та ресурсами для роботи, а також могли залучити доступний кредитний ресурс для своєї виробничої діяльності. Також у міністерстві працюватимуть над стабілізацією цін на зернофуражні та олійні культури та продукти їх перероблювання.

Меморандум попередньо діятиме до 31 грудня цього року, але може бути продовжений у разі потреби та відкритий для підписання виробниками харчових курячих яєць.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень