Підірвати Старкон «наказала Марина»: як «ждуни» продали Батьківщину за $5 тис.

Їм вдалося провернути цілу схему і росіяни могли бачити, що відбувається на аеродромі в режимі реального часу

Наприкінці червня суд на Хмельниччині взявся за розгляд резонансної справи про держзраду, пише видання Главком.

 «Шахед», який зайшов із Запоріжжя, літав близько шести годин, облетів 10 областей і, нарешті, завдяки силам ППО завершив свій політ в Старокостянтинові». Таке повідомлення ближче до опівночі 30 березня 2024 року опублікував місцевий телеграм-канал Хмельниччини.

За даними обласної військової адміністрації, того дня російський безпілотник було збито, травмованих людей і руйнувань інфраструктури не зафіксовано.

Окупанти наполегливо намагаються намацати слабкі місця у повітряній обороні не лише у столиці чи на прифронтових територіях. У Старокостянтинів Хмельницької області чи не щоночі залітає.

Однак ніч на 30 березня була дещо незвичною.

За польотом «шахеда» у Старокостянтинові в режимі онлайн міг стежити 43-річний представник ФСБ Росії Артем Д. із позивними «Марина HR» та Oleg Formalin.

Під його кураторством неподалік військового об’єкта у Старокостянтинові було встановлено відеокамеру, яку під’єднано до інтернету. Виконали таке делікатне завдання двоє українців, мешканців Краматорська Донецької області.

Краматорськ: солідна винагорода за «опитування»

За даними досудового розслідування, у жовтні 2023 року мешканець Краматорська Олег К. почав спілкуватися у Telegram із співробітником ФСБ Артемом Д. Українець, як стверджує слідство, негативно ставився до чинної влади.

Натомість мав проросійські погляди.

 

Зважаючи на це, представнику ворожих спецслужб не довелося довго схиляти громадянина України до співпраці – він добровільно погодився збирати необхідну інформацію за винагороду.

Як щедру приманку у вигляді $5 тис., «ефесбешник» із позивним «Марина HR» заплатив Олегу К. за так зване «соціологічне опитування». По суті, це сума, за яку продався громадянин України ворогу.

Старокостянтинів: поїздка за тисячу кілометрів із прицілом…

У лютому 2024 року співробітник ФСБ Артем Д. придумав несподіване відрядження для Олега К.: той мав поїхати до Старокостянтинова Хмельницької області і встановити там камеру відеоспостереження за військовим об’єктом.

Його чистий заробіток, окрім витрат на дорогу, проживання та обладнання, мав складати $600.

Скориставшись BlaBlaCar, чоловіки добралися до Старокостянтинова, де оселилися в місцевому готелі. Вони за 1,8 тис. грн орендували номер на дві доби, який оплатив «ефесбешник». Проте вояж затягнувся – довелося продовжувати винайм готельного номера ще на кілька діб.

У Старокостянтинові краматорці провели чотири дні, щоб виконати завдання куратора ФСБ.

 

Зокрема, узгодили місце встановлення відеокамери, через інтернет-магазини замовили необхідне технічне обладнання, яке згодом налаштували біля військового об’єкта.

Загалом відеокамера, яку встановили обвинувачені, працювала у режимі онлайн із вечора 30 березня до обіду 1 квітня. Ворог міг бачити, що відбувається на військовому об’єкті Старокостянтинова, куди роєм летять ворожі «шахеди»…

Наразі обвинувачені з квітня перебувають у слідчому ізоляторі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень