Хотів добитися справедливості, а його мало не вбили: На Хмельниччині чоловіка кілометр тягнули трактором по полю

Деталі інциденту

Конфлікт виник між мешканцем села Мар’янівка на Хмельниччині та одним із місцевих підприємців, що орендує поле біля села.

Чоловік намагався зупинити трактор, який обробляв поле з соєю пестицидами, а в результаті отримав травми та отруївся небезпечними речовинами. Потерпілий Олександр розповів:

Вибіг сюди, на цю ділянку поля. Вже оприскувач поїхав на інший кінець. Ми його трохи далі, метрів за 50 почекали, поки він повернеться. Поки я доходив до кабіни трактора, механізатор натискає на педаль газу і починає рух.

 

До мене під’їхала штанга оприскувача і в мене іншого вибору не було, як схопитися за неї, щоб не зам’яла мене. Протягнув мене більше кілометра, там вже я якимось чином злетів з того оприскувача.

Крім отруєння хімікатами, він отримав забої шиї, грудної клітини та коліна, про що має відповідну довідку з медзакладу.

Відомо, що потерпілий разом із дружиною впродовж двох років намагалися досягти компромісу з агропідприємством, оскільки не раз помічали, що поля обробляють не за правилами.

За словами начальниці відділу Хмельницького райуправління Держпродспоживслужби Валентини Левчук, підприємство, відповідно до чинного законодавства та санітарних норм, мало заздалегідь попередити населення про планову обробку поля, встановити попереджувальні знаки безпеки із зазначеним кінцевим терміном очікування на відстані 300 метрів від оброблюваних площ.

Також всі роботи з пестицидами і агрохімікатами повинні проводити в певні періоди: або ранкові – до 10 години, або вечірні – з 18 до 22 години, – прокоментувала Валентина Левчук.

Через інцидент селищна рада скликатиме комісію для перевірки, спільно з Держпродспоживслужбою.

Джерело: Поділля News

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень