Перший енергоблок ХАЕС у мережі. Випробування пройшли успішно

Продовження терміну експлуатації першого енергоблоку, стало для колективу Хмельницької АЕС справжнім випробуванням. Адже після завершення робіт з продовження терміну експлуатації потрібно було відновлювати турбогенератор, працівники ХАЕС та фахівці підрядних організацій зуміли вирішити надскладне завдання.

За словами генерального директора Хмельницької АЕС Андрія Козюри, персонал енергопідприємства провів великий обсяг робіт. Під час планового ремонту були виконані у повному обсязі роботи, які дозволили обґрунтувати та отримати дозвіл на продовження терміну експлуатації першого енергоблоку на 10 років.

Для відновлення працездатності турбогенератора було прийнято неординарне рішення, де ХАЕС, фактично, взяла на себе функції генерального підрядника.


Ми самі організували ремонт ротора турбогенератора, залучивши до цих робіт фахівців інших організацій. Одразу сформували ремонтні бригади та, не чекаючи фахівців вузького напрямку, почали демонтаж елементів ротора за допомогою спеціалістів вітчизняного підприємства «Електроважмаш» (м. Харків), які надали консультації з підготовки обмотки до наступного монтажу. Було прийнято рішення щодо укладання трудових угод із фахівцями, які мають значний досвід з виконання подібних робіт. Уклали також контракти з вітчизняними компаніями «Електроважмаш», «Навігатор», які надали необхідні матеріали, та польською компанією «General Electric», представники якої здійснювали шеф-нагляд та виконали пайку обмотки. Тим самим змогли не втратити дорогоцінний час і справитися з поставленими завданнями максимально швидко і якісно. Наші вузькопрофільні фахівці технічного напрямку стверджують, що у якості проведеного ремонту вони впевнені, - зазначив Андрій Козюра.


Нагадаємо 25 липня 2019 року Хмельницька АЕС отримала ліцензію на право експлуатації першого енергоблоку у понадпроєктний термін.

За матеріалами ХАЕС 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Теги: ХАЕС
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень