Першу потужну сонячну електростанцію на Рівненщині ще не починали будувати. Чому?

Обіцяли завершити її будівництво ще до кінця минулого року

Екс-голова Рівненської облдержадміністрації і депутат Рівненської облради, бізнесмен Віталій Чугунніков, який є генпідрядником будівництва, пояснює, що затягнувся процес оформлення всіх дозвільних документів на будівництво, оскільки погодження на це мають дати дуже багато організацій. Але запевняє, що інвестор не відмовився через це від будівництва:

Дві сонячні станції заплановано збудувати потужністю 5 і 8 мегават. Обидві у Рівненському районі.

 

На один з майданчиків є дозвільні документи і якийсь етап роботи вже пройшов: навіть збудована операторна – невеличкий будиночок, де має розташовуватися обладнання контролю.

 

А друга – Рівненський район Дядьковицька об’єднана територіальна громада. Але там стадія ще така – поле.

За словами Віталія Чугуннікова, будуватиме електростанції українська компанія «Фора», яка вже звела подібний об’єкт у Тернополі. Робитиме це за іноземні інвестиції, які надходитимуть зі Швейцарії та Естонії. Власники «Фори», каже Чугунніков – українці. 

Землю під електростанції у Рівненському районі надали. Вже замовлене для них у Китаї обладнання.

Коли електростанції збудують, там зможуть працевлаштувати мешканців навколишніх сіл. Адже лише одна зміна обслуговування станції складатиметься з 8-12 людей. А змін буде три-чотири. Працівникам станції обіцяють достойні зарплати.  

До речі, ми писали також, що Рівненська ОДА підписала меморандум про залучення інвестицій у зелену енергетику. І під час підписання цього документу компанія "Індіан СОЛАР" висловлювала теж бажання збудувати на Рівненщині сонячну електростанцію.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень