Перша щеплена від COVID-19 людина на Рівненщині розповіла, як почувається

Вакцинація стартувала сьогодні

Фото Рівненської ОДА.

Перші щеплені від коронавірусу на Рівненщині розповіли, як почуваються. Найпершу вакцину отримала старша медсестра Рівненської центральної міської лікарні Тетяна Васечко:

Ми, як медики, які працюють в опорній лікарні, як ніхто бачимо, до чого призводить COVID-19. Не боляче, голова не боліла, нічого.

Фото Рівненської ОДА.

Лікарка розповіла, що писала письмову згоду на вакцинацію та можливі її наслідки. Колеги Тетяни також не відчули побічних ефектів. У списку першопрохідців завідувач консультативного відділення лікарні Віталій Демчук і подружжя лікарів – Галина та Віктор Москаленки.

Фото Рівненської ОДА.

Усього в межах першого етапу на Рівненщині вакцинують 700 медиків, які працюють з хворими на ковід. Далі щеплюватимуть персонал підопічних будинків і медустанов по догляду за людьми похилого віку.

Вакцинацію проводитимуть чотири мобільні бригади медпрацівників (одна бригада – це 5 осіб), які пройшли навчання у столиці. Дві сироватки мають різні умови зберігання, тож дві бригади навчалися працювати з вакциною Pfizer/BioNTech, решта - AstraZeneca.

Лікарка бригади Рівненського району Вікторія Пашковська каже, що після навчання не сумнівається у безпечності вакцини:

Сьогодні робитиму щеплення. Мені пощастило, оскільки під час навчання нам максимум дали інформації про вакцину, тож жодного сумніву, чи вакцинуватися, у мене не лишилося.

Можуть бути реакції, оскільки в вакцині міститься генетична інформація про вірус. Для організму це чужорідна інформація, як боротися з вірусом, тож можуть бути почервоніння тощо. Загальні реакції.

Є регіональний координатор, попередньо збирають згоду на вакцинацію і вже їдемо вакцинуватимуть за списками осіб. Протипоказів немає, оскільки вакцина є безпечною. Вони не містять вірусів і не можуть давати погіршення.

Для того, аби повністю вакцинуватися, людина має отримати два щеплення. Наступне – через кілька тижнів, розповідає лікарка. За день бригада може провакцинувати до сотні людей.

Нагадаємо, що на Рівненщину сьогодні доставили 17100 доз вакцини.

Фото Рівненської ОДА.

Цього вистачить на понад 8 тисяч людей. Після першого щеплення обов`язково бронюється друга доза цієї ж вакцини.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень