Перейменували вулицю: В які документи рівнянам доведеться внести зміни?

У ЦНАПі дали відповіді на всі запитання

Під час дерусифікації у Рівному перейменували понад 50 вулиць, які були названі на честь російських діячів, асоціювалися з російською імперією, росією чи радянською пропагандою.

У зв’язку з перейменуванням деяким мешканцям Рівного доведеться внести певні зміни до документів, що пов’язані зі зміною назви вулиць. Які саме документи варто змінити - розповіли у рівненському ЦНАПі.

Чи потрібно змінювати місце реєстрації?

Вносити зміни до паспортних документів про реєстрацію місця проживання – не потрібно.

Зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Внести оновлену інформацію можна під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба. Однак якщо є бажання, то можна звернутись у будь-який ЦНАП та написати заяву про отримання витягу з реєстру територіальної громади, де буде зазначено нову назву вулиці.

Чи обов’язково вносити зміни до документів на нерухомість?

Змінювати документи на право власності – не потрібно.

Документи, що засвідчують право власності на нерухомість, є чинними у разі зміни назви вулиці, на якій вони розташовані, тому також нема потреби вносити зміни до свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо. Зміни будуть внесені після відчуження майна – продажу, дарування або передачі у спадок: тобто у документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва вулиці.

Чи потрібно змінювати відомості про місце розташування юридичної особи?

Так.

Для внесення змін фізичній особі-підприємцю необхідно звернутися у будь-який ЦНАП та написати заяву. З собою необхідно мати також документ, що посвідчує особу. Послуга безплатна.

Юридичні особи також можуть змінити відомості безплатно (лише за заявою) за умови, що зміна назви вулиці не передбачає внесення змін до установчих документів (статут та ін.). У іншому випадку – зміни внесуть шляхом підготовки протоколу зборів/рішення засновника, статуту у новій редакції. Установчі документи потрібно матеріально засвідчити. Адміністративний збір в такому випадку сплачувати не потрібно.

У рівненському ЦНАПі зауважили, що граничних строків для зміни відомостей не передбачено. Тому суб’єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно зареєструвати зміни.

Які вулиці перейменували? 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень