Перевірять все і всіх: е-лікарняні незабаром будуть на Рівненщині

Чи лишились ще листки непрацездатності в області?

З початку червня по кінець серпня в Україні діє перехідна модель впровадження е-лікарняних. Вона передбачає, що медичні заклади поступово перейдуть на формування електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

Саме запровадження е-лікарняних, на думку влади, дасть можливість суттєво економити бюджетні кошти завдяки мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних, а також спрощення процесу отримання страхових виплат.

На сьогодні, за інформацією НСЗУ, 240 лікарів вже зробили понад півтори тисячі електронних записів, з них лише 1251 підписані НСЗУ.  

– Стосовно інших проводиться перевірка.

Щодо обміну виданих довідок на листки непрацездатності, то найближчим часом Рівненщина очікує на централізоване постачання від МОЗ. Про це під час брифінгу повідомив керівник профільного департаменту ОДА Олег Вівсянник.

– В разі виникнення критичної необхідності, область має незначний запас листків тимчасової втрати працездатності, які в ручному режимі розподіляються по медзакладах, - додав пан Вівсянник.

Додамо, що вже з 1 вересня цього року електронні лікарняні мають запрацювати в усіх закладах охорони здоров’я.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень