Перевірте своє: українські прізвища, яким тисячі років

За деякими прізвищами тягнеться шлейф неймовірних історій

Скарбничка українських прізвищ різноманітна і кожне з них несе за собою якусь таємницю крізь довгі роки. До того ж у цьому списку є й ті прізвища, яким уже понад тисячу років, пише Телеграф.

Про це на своєму YouTube-каналі повідомляє професор, доктор географічних наук, академік Національної академії наук вищої освіти Масляк Петро Олексійович. На прикладі свого прізвища він дав пояснення, з якого часу воно існує.

У 8 столітті нашої ери, коли на нашій землі жили анти, тут проводив джихад син саудіївського халіфа Маслямак.

 

Його мати була наложницею з роду єгипетських фараонів. Ось моє прізвище — Масляк.

 

Далі дивимося: Маслак, Маслюк, Маслік, Маслук, Маслек, Маслик і так далі.

 

Спереду «Масл», а далі змінюється лише одна голосна, - розповів він.

Посилаючись на слова професора Костянтина Тищенка, який знає понад 55 мов, найбільше у світі, Масляк зазначив, що такі прізвища тягнуться ще з того часу. При цьому він підкреслив, що Маслямак мав великий гарем і залишилося велике потомство.

Мої студенти з прізвищами Паталах, Паталаха і так далі, і він (Костянтин Тищенко, — Ред.), каже, що з арабської мови це «Фахталах». Паталах — це «Фахталах».

 

Це студенти з Хмельницької, Вінницької області, з такими прізвищами: «Фахт»— це перемога арабською мовою, Аллах — Бог. Зрозуміло, що це, — пояснив професор.

Також Масляк додав, що українські прізвища із закінченням «ахно» або «но»: Дахно, Махно, Тахно, Сахно можна віднести до цього списку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень