Перевірено – означає надійно!

Про особливості рівненського ринку житла розповідає голова житлового кооперативу «Рівненська Брама»

Кожен, хто хоча б раз мав справу з купівлею квартири, однозначно відчував невпевненість у тому, наскільки комфортною та, головне, безпечною буде нова оселя. Кожна з рекламних пропозицій красивіша й привабливіша від іншої, ріелтори і консультанти красномовні та переконливі, але все це не може дати правдивих гарантій якості, надійності та безпечності. Яким же способом робити вибір, на що орієнтуватися, що є запорукою вдалого вибору та якими є особливості рівненського ринку житла, ми вирішили дізнатися, поспілкувавшись із головою житлового кооперативу «Рівненська Брама» Андрієм Савчуком. 

Довідка: Житловий кооператив «Рівненська Брама» - один із найбільших житлових комплексів у місті Рівному, площа якого складає 61 тисячу квадратних метрів житла та комерційних площ.
 
Якби Вам довелося зараз купувати житло, які критерії надійності для Вас відігравали би вирішальну роль?
 

Саме так ми й чинимо, коли розробляємо черговий проект будівництва. Ми запитуємо в першу чергу в себе, маю на увазі всю нашу команду, що було би для нас важливим і переконливим критерієм у виборі житла. Яким чином ми могли би поліпшити наш проект так, щоби майбутні мешканці нашого комплексу відразу відчули, побачили, переконалися в правильності свого вибору. Якби ж мені довелося зараз справді стати на місце покупця, я би спершу звернув увагу на репутацію забудовника. Які проекти вже реалізовані цією компанією, якими є відгуки тих, хто вже придбав там житло… В еру Інтернету це насправді не складно.
 

Цього достатньо?
 

Ні, більшість забудовників, у Рівному це теж поширена практика, будують житлові будинки за спрощеною, декларативною схемою, за так званою третьою категорією складності – мінімальний пакет документів, мінімум контролю, достатньо всього лишепотрібних зв’язків у владних кабінетах. Ми ж, будуючи житловий комплекс «Рівненська Брама», з низки об’єктивних причин, від цього легкого шляху відмовилися і провели повну експертизу всіх 11 будинків, які плануємо зводити за найвищою п’ятою категорією складності. І хоча це зовсім непроста, витратна в часі й досить забюрократизована процедура, пройти її було просто необхідно. Це наша репутація, тепер ніхто не може дорікнути нам у тому, що хоч якась, незначна частина проекту не відповідає сучасним будівельним вимогам. Довелося залучити цілу низку фахівців, проектантів, субпідрядних організацій. Та й проходили ми експертизу не в Рівному, а в Києві, щоб ні в кого не лишалося сумнівів у достовірності отриманих висновків.

Тож?
 

Тож покупцям раджу звернути увагу на те, яким чином проходила експертиза проекту, наскільки комплексним є проект. Зрештою, до будівництва житлового будинку варто підходити грунтовно, це не сарай чи собача будка, це – безпека сотень або навіть тисяч людей, які там мешкатимуть. Аргумент для наших клієнтів (ЖК «Рівненська Брама») – залізобетонний, кожна складова від вхідних дверей до конструкції котельні –перевірена на якість, надійність і довговічність, про що є повний і досконалий пакет документів.
 

Власне, поцікавитися наявністю такого пакету документів теж було би не зайвим?
 

Звісно! Порядний забудовник не стане приховувати чогось від вас, якщо в нього все в порядку. Інша моя порада стосується того, як забудовник ставиться до свого клієнта. Ми поставили нашим конкурентам високу планку. Це й тепла підлога, і батареї, і пристойної якості вхідні двері виробництва Білорусі, і вікна в шість камер і три склопакета, поліпшене планування всіх елементів — коридорів, ліфтів, сходових маршів. Ми все це презентуємо рівнянам уже незабаром, кожен зможе прийти і все побачити на власні очі, а потім порівняти з пропозиціями інших компаній.
 
Відразу зазначу, недобросовісні забудовники, як правило, бажають швидкої наживи й на таких речах економлять. Тому придивіться до вказаних опцій і тільки після того обирайте.
 

До речі, про конкуренцію на рівненському ринку нерухомості: забудовників досить багато, очевидно, боротьба досить жорстка?


 Конкуренція жорстка і брудна. Постійно відбуваються якість провокації, підкилимні ігри, поширються плітки й інформаційні фейки найнижчого ґатунку. Але ми повністю впевнені в тому, що ми робимо, наша пропозиція якісна й найголовніше комплексна, плюс комплектація квартири, це 80 % наповненості, готовності житла.
Когось це дратує, адже ціна квартир у Рівному до нашої появи на цьому ринку була невиправдано завищеною на 20–30 відсотків, а кінцевий споживач отримував досить посередній за якістю продукт. Навіть зараз конкуренти планують проти нас акцію, підбурюючи пайовиків, але я спокійно до цього ставлюся, адже подібні ворожі атаки відбуваються не вперше, і будівництва їм зупинити не вдалося жодного разу.
Ті, хто вставляє палки в колеса нам у Рівному, повинні зрозуміти, що конкурувати потрібно оригінальністю ідей, продуманістю проектів, довершеністю якості робіт, економічністю ціни. Ми розвиваємося і не боятимемося труднощів, бо хочемо стати кращими, отримуємо задоволення від того, що робимо, й судимо про результати нашої роботи від того, наскільки задоволені нашою працею мешканці збудованих нами будинків.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень