Перелік продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовці: це може бути небезпечно
Попри всю її універсальність техніки, є певні важливі моменти
Мікрохвильова піч — універсальна і звична кухонна техніка, якою користується майже кожен українець. Однак не всі люди знають, що далеко не кожну їжу можна розігріти таким чином.
Що не можна гріти у мікрохвильові:
Гострий соус або перець
Під час нагрівання виділяються пари, які можуть сильно подразнювати очі та дихальні шляхи.
Заморожені фрукти
Фрукти, особливо ягоди, під час розморожування у мікрохвильовці можуть втратити свою текстуру, смак і навіть «вибухнути». Краще дати їм розтанути природним шляхом або використовувати спеціальний режим розморожування.
Гриби
Білок в складі змінює свою структуру, після нагрівання виділяє небезпечні речовини, що призводять до проблем зі шлунком.
Виноград
Ніколи не можна класти його у мікрохвильовку, тому що виноград може іскрити при нагріванні.
Яйця у шкаралупі
Під час нагрівання всередині яйця утворюється пар, який не має куди виходити. У результаті вийде гучний «бабах».
Ну, і деякі предмети, які не можна використовувати у мікрохвильовці:
Металевий посуд
Метал у мікрохвильовці працює як антена, що викликає іскри та навіть пожежу.
Пластик і харчова плівка
Деякі контейнери при нагріванні виділяють шкідливі речовини, які потрапляють у їжу. Те саме стосується й харчової плівки. Краще використовувати посуд із позначкою «підходить для мікрохвильовки».
Радіо Трек: НОВИНИ