У чому найкраще маринувати м'ясо: головне — не класти одну популярну спецію

Деякі хитрощі допоможуть створити кулінарний шедевр

Запечене м’ясо — коронна страва багатьох господинь. Кулінари та досвідчені господині кажуть, що маринад потрібно вибирати залежно від м'яса, яке ви хочете готувати.

Наприклад, свинина відмінно приготується, якщо змастити її гірчицею з медом, а потім посипати часником, базиліком або хмелі-сунелі. Для яловичини краще використовувати прованські трави і різні кисло-солодкі соуси.

Який маринад найкраще розм'якшує м'ясо?

Відповідь проста — той, що у своєму складі має кислоти. Оцет, гранатовий сік, ківі, кефір, вино — всі ці продукти чудово підходять для маринування м'яса. Якщо додатково ще й додати сіль, приготована тушка танутиме у вас у роті.

Як маринувати м'ясо — правила та поради

Якщо не знаєте, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці, скористайтеся простими, але ефективними порадами:

  • для запікання краще брати шматки м'яса без кісток - це може бути філе або стегенце;
  • якщо запікаєте цілий шматок, стежте, щоб за вагою він був не більше 2 кг, інакше по краях він може підгоріти, а всередині не пропектися;
  • кераміка - найкращий матеріал для запікання, краще брати форму з нього;
  • якщо використовуєте деко, обов'язково загортайте м'ясо у фольгу або хоча б застеляйте дно пергаментом.

Якщо ви запам'ятаєте ці прості правила про те, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці, то зможете в будь-яких умовах і практично з «нічого» приготувати шикарну м'ясну страву.

Корисна порада: ніколи не використовуйте для маринаду сіль або приправи, в яких є сіль. Вона «витягує» вологу з м'яса, через що шматочок стає сухим і жорстким.

Як замаринувати м'ясо для духовки — простий рецепт

Щоб страва вийшла ніжною, соковитою й ароматною, можна взяти рецепт, який ідеально підходить для свинини.

Інгредієнти:

  • 1 кг - корейки на кістці;
  • 60 мл - оливкової олії;
  • 1 зубчик - часнику;
  • 1 - половинка лимона;
  • 1/3 - чайної ложки зіри;
  • 1 чайна ложка насіння - коріандру;
  • чорний перець горошком;
  • на кінчику чайної ложки - сушений часник,
  • 1/4 чайної ложки - куркуми;
  • 1 - апельсин;
  • 1,5 чайних ложки - італійських трав;
  • 1 чайна ложка – солі;
  • дві щіпки червоного гострого перцю.

Свинину вимити, нарізати порційно шматочками так, щоб кожен слайс був завтовшки приблизно 2.5 см і опинився на власній кістці. З'єднати в окремій ємності зіру, подрібнене насіння коріандру, 8 горошин чорного перцю, сушений часник, куркуму, апельсинову цедру, гірчичний порошок, білий перець, італійські трави й гострий перець. Туди ж влити оливкову олію, перемішати.

Видавити сік із лимона, додати в маринад терту лимонну цедру і подрібнений часник. Викласти в тарілку свинину, кожен шматок щедро обмазати маринадом. Покрити тарілку плівкою, прибрати м'ясо в холодильник на 5-6 годин.

Потім розподілити по м’ясі сіль і запікати у духовці.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному втрачено сумку з дитячими речами

Втрачено чорну сумку - шопер з малюнком палаючий кремль в районі Автовокзалу, садок 56. В сумці були дитячий рюкзак та дитяча сумочка з іграшковим птахом папугою. 

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

Більше оголошень