У чому найкраще маринувати м'ясо: головне — не класти одну популярну спецію
Деякі хитрощі допоможуть створити кулінарний шедевр
Запечене м’ясо — коронна страва багатьох господинь. Кулінари та досвідчені господині кажуть, що маринад потрібно вибирати залежно від м'яса, яке ви хочете готувати.
Наприклад, свинина відмінно приготується, якщо змастити її гірчицею з медом, а потім посипати часником, базиліком або хмелі-сунелі. Для яловичини краще використовувати прованські трави і різні кисло-солодкі соуси.
Який маринад найкраще розм'якшує м'ясо?
Відповідь проста — той, що у своєму складі має кислоти. Оцет, гранатовий сік, ківі, кефір, вино — всі ці продукти чудово підходять для маринування м'яса. Якщо додатково ще й додати сіль, приготована тушка танутиме у вас у роті.
Як маринувати м'ясо — правила та поради
Якщо не знаєте, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці, скористайтеся простими, але ефективними порадами:
- для запікання краще брати шматки м'яса без кісток - це може бути філе або стегенце;
- якщо запікаєте цілий шматок, стежте, щоб за вагою він був не більше 2 кг, інакше по краях він може підгоріти, а всередині не пропектися;
- кераміка - найкращий матеріал для запікання, краще брати форму з нього;
- якщо використовуєте деко, обов'язково загортайте м'ясо у фольгу або хоча б застеляйте дно пергаментом.
Якщо ви запам'ятаєте ці прості правила про те, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці, то зможете в будь-яких умовах і практично з «нічого» приготувати шикарну м'ясну страву.
Корисна порада: ніколи не використовуйте для маринаду сіль або приправи, в яких є сіль. Вона «витягує» вологу з м'яса, через що шматочок стає сухим і жорстким.
Як замаринувати м'ясо для духовки — простий рецепт
Щоб страва вийшла ніжною, соковитою й ароматною, можна взяти рецепт, який ідеально підходить для свинини.
Інгредієнти:
- 1 кг - корейки на кістці;
- 60 мл - оливкової олії;
- 1 зубчик - часнику;
- 1 - половинка лимона;
- 1/3 - чайної ложки зіри;
- 1 чайна ложка насіння - коріандру;
- чорний перець горошком;
- на кінчику чайної ложки - сушений часник,
- 1/4 чайної ложки - куркуми;
- 1 - апельсин;
- 1,5 чайних ложки - італійських трав;
- 1 чайна ложка – солі;
- дві щіпки червоного гострого перцю.
Свинину вимити, нарізати порційно шматочками так, щоб кожен слайс був завтовшки приблизно 2.5 см і опинився на власній кістці. З'єднати в окремій ємності зіру, подрібнене насіння коріандру, 8 горошин чорного перцю, сушений часник, куркуму, апельсинову цедру, гірчичний порошок, білий перець, італійські трави й гострий перець. Туди ж влити оливкову олію, перемішати.
Видавити сік із лимона, додати в маринад терту лимонну цедру і подрібнений часник. Викласти в тарілку свинину, кожен шматок щедро обмазати маринадом. Покрити тарілку плівкою, прибрати м'ясо в холодильник на 5-6 годин.
Потім розподілити по м’ясі сіль і запікати у духовці.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ