Пенсія по інвалідності чи за віком: що краще обрати для максимальних виплат

При зміні виду пенсії потрібно подати заяву до Пенсійного фонду України, нові виплати почнуть нарахування з дати подання заяви

Деякі пенсіонери мають можливість обрати, яку пенсію їм оформити: за віком чи за інвалідністю. Залежно від конкретних обставин, один із цих варіантів може виявитися більш вигідним.

Яку пенсію краще обрати в Україні

В Україні заборонено отримувати дві пенсії одночасно, тому особа, яка має право на декілька виплат, може вибрати лише одну. При виборі пенсійного забезпечення для осіб з інвалідністю I або II груп важливо враховувати вік і страховий стаж.

Річ у тім, що виплати на основі інвалідності I та II групи можуть виявитися вигіднішими, ніж стандартна пенсія за віком.

 

Водночас для осіб з інвалідністю III групи краще обрати пенсію за віком, оскільки виплати на підставі інвалідності в такому випадку будуть складати лише 50% від стандартної пенсії.

Зауважте! Якщо пенсіонер вирішить змінити вид своєї пенсії, йому необхідно подати відповідну заяву до Пенсійного фонду України.

Нові виплати розпочнуть нарахування з дати подання заяви, використовуючи вже наявні в пенсійній справі документи. Окрім того, буде врахована інформація про трудовий стаж або заробіток, навіть якщо ці дані раніше не були внесені до пенсійної справи.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень