Хто в Україні може піти на пенсію в 55 років: у ПФУ назвали умови

Дехто може вийти на пенсію передчасно

В Україні існує кілька професій та умов, за яких пенсія за віком може бути призначена раніше встановленого терміну, зокрема у 55 років.  Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

На достроковий вихід на пенсію мають право особи, які працювали в умовах шкідливого і важкого виробництва, згідно зі списком № 2, що містить перелік виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом міністрів України.

Отже, такі особи мають право на отримання пенсії за віком на пільгових умовах від 55 років за умови дотримання таких вимог:

  • для чоловіків — за наявності страхового стажу не менше 30 років, з них не менше 12 років 6 місяців на зазначених роботах
  • для жінок — за наявності не менше 25 років стажу, з них не менше 10 років на зазначених роботах

Для виходу на пенсію за вислугою років вчителям необхідно мати щонайменше 30 років педагогічного стажу та досягти 55-річного віку. Ця норма закону України «Про пенсійне забезпечення» почала діяти від 1 квітня 2024 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень