Пенсії українцям призначатимуть за принципом «єдиного звернення»

Це має значно спростити процедуру їх отримання

В Україні вводять політику «єдиного звернення».

Це значить, що більше не потрібно буде відкривати окремих рахунків у банку для отримання пенсій, соціальних виплат і субсидій. Також не доведеться додатково звертатися до Пенсійного фонду, а тоді - у банк.  

Напередодні Кабмін затвердив можливість перерахування соціальних виплат на вже наявний банківський рахунок, що повністю вписується у впровадження політики «єдиного звернення».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль переконаний, що це дасть можливість пенсіонерам менше стикатися з бюрократією та обтяжливими процедурами. Ось що він пише з цього приводу у своєму Телеграм-каналі:

Відтепер не потрібно буде йти в Пенсійний фонд, потім у банк для відкриття рахунку, потім чекати, потім знову в банк. Адже працюватиме політика одного звернення, коли людина просто звертається в Пенсійний фонд, а далі за зверненням самого Фонду чи органів соціального захисту буде відкрито відповідний рахунок у банку. Це ще один крок для спрощення роботи соціальної сфери.

Чимало українців після виходу на пенсію були змушені оформляти отримання виплат через «Укрпошту», оскільки відкриття нового банківського рахунку для них – справа кропітка. Тепер же можна просто оформити нарахування на свою карту.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень