У ПЦУ поскаржилися на непрофесійність та некомпетентність офіцерів апарату Залужного

Через ігнорування

Уповноважений представник ПЦУ із взаємодії зі Збройними Силами України, Голова Синодального управління військово духовенства ПЦУ митрополит Іоан (Яременко) 22 червня виступив з Заявою щодо негативних тенденцій у ставленні до капеланського служіння.

До вашої уваги текст заяви, поширеної на сайті Православної Церкви України:

Інформую військових капеланів, військовослужбовців Збройних Сил України, представників релігійних організацій та громадськість, що 22 червня 2023 р. відбулось перше установче засідання Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при Міністерстві оборони України.

На цьому засіданні з боку Синодального управління військово духовенства ПЦУ було порушено ряд питань, які стосуються організації служіння військових капеланів у Збройних Силах України.

Істотне занепокоєння викликає той факт, що процес становлення системи військового капеланства потрапив у кризовий стан. Причиною цього, на нашу думку, є неналежна увага справи та некомпетентність з боку представників Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України, на який офіційно покладено питання організації Служби військового капеланства Збройних Сил України (СВК ЗСУ).

На фото Іоан, архієрей Православної церкви України, митрополит Черкаський і Чигиринський. Голова Синодального управління військового духовенства.

Найбільше нарікань викликає непрофесійна поведінка та некомпетентність в релігійних питаннях офіцерів СВК Апарату Головнокомандувача ЗСУ:

Протягом тривалого часу ми відчуваємо ігнорування з боку вказаних структур у взаємодії з СУВД ПЦУ у вирішенні нагальних питань організації служіння військових капеланів, представників ПЦУ. Це негативно впливає на залучення священнослужителів до капеланського служіння. Зневажливе відношення та некомпетентне керування з боку СВК призводить до того, що значна кількість діючих капеланів мають намір залишити свої посади після закінчення особливого періоду.

ПЦУ, попри найчисленнішу групу капеланів, не представлена в управлінні СВК Апарату Головнокомандувача ЗСУ.

Всі проблемні питання були мною озвучені на установчому засіданні Міжконфесійної ради та запропоновано відкласти створення Міжконфесійної ради до моменту вирішення проблемних питань. Проте наші пропозиції були відхилені.

Відтак я ухвалив рішення  не брати участі в голосуванні та формуванні Міжконфесійної ради.

На нашу думку, ігнорування позиції нашого релігійного обʼєднання, Православної Церкви України, яка згідно з опитуваннями набрала 80% від потреби військових капеланів ЗСУ, призведе до занепаду духовної опіки у Збройних сил України.

Закликаю Міністра Оборони України, військове керівництво та релігійні спільноти звернути належну увагу на пагубність процесів, які відбуваються у сфері становлення СВК та невідкладно приступити до їхнього конструктивного вирішення.

Уповноважений представник ПЦУ по взаємодії зі Збройними Силами України,
Голова Синодального управління військово духовенства ПЦУ митрополит Іоан (Яременко).

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень